Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Diviaky v dedine. Poľovník radí kričať a cúvať
Zdielať na

Diviaky v dedine. Poľovník radí kričať a cúvať

Chlpaté veľké prasa pobehujúce po dedine za bieleho dňa, to nie je celkom bežný výjav. Ak si odmyslíme okolie niektorých krčiem. Slovenskí poľovníci to zažili v dedine na Morave. S úžasom v očiach sledovali splašeného diviaka. Narážal do všetkého, čo mu prišlo do cesty.

Nakoniec ušlo do lesa

Je to však naozaj vážna vec. Už v pondelok sme písali o tom, ako diviak zranil ženu pri Vranove nad Topľou. Najnovší výlet diviaka medzi ľudí zachytili na kameru aj poľovníci. Diviak behal zo strany na stranu po chodníkoch a ceste. Motal sa aj medzi autami. Potom stratil orientáciu a narážal do budovy. "Tá stena bola biela a diviak nemá až tak dobrý zrak, on si myslel, že to je volný priestor," hovorí hospodár Zoltán Bujalko.

Zviera sa po chvíli zdvihlo a vrazí do auta. Podľa poľovníka má asi 2 roky a váži do 100 kilogramov. Po krátkom výlete v dedine Náklo prasa divé ušlo do blízkeho lesa. "V dnešnej dobe už sa toto stáva dosť často, že sa zver dostáva do obcí, je to z toho, že to je premnožené proste," dodáva hospodár. 

Rozhadzujte rukami

Skúsený poľovník tvrdí, že ak náhodou stretnete diviaka, dá sa voči nemu brániť aj krikom. "Alebo rozhadzovať rukami a tým pádom sa diviak vyhne človeku," hovorí Bujalko. Prasa divé dokáže nabrať vysokú rýchlosť a stret s ním môže poriadne bolieť. Treba sa mu vraj vyhnúť cúvaním.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy