Oblačno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Poprava v Hurbanove. Policajti ukončili vyšetrovanie
Zdielať na

Poprava v Hurbanove. Policajti ukončili vyšetrovanie

Krvavé vyčíňanie mestského policajta Milana Juhásza v Hurbanove sa pomaly ale isto rozuzluje. Po 5 a pol mesiaci polícia konečne v tejto veci ukončila vyšetrovanie s návrhom na obžalobu. Prípad má tak už v rukách špeciálna prokuratúra.

Znalecké posudky v prospech Juhásza

Prokuratúra rozhoduje o tom, či Juhászovu obžalobu z úkladnej vraždy, nedovoleného ozbrojovania a z porušovania domovej slobody prijme. V hre sú totiž aj psychiatrické a psychologické znalecké posudky. Tie by mali byť údajne v značnej miere v prospech strelca. "Návrh na podanie obžaloby bol na úrad špeciálnej prokuratúry doručený. Prokurátor o ňom rozhodne v zákonnej lehote," uviedla hovorkyňa Špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Milan Juhász ešte 16. júna zastrelil troch ľudí a ďalších dvoch postrelil. Od tohto masakra je ale okolo prípadu dlhodobé ticho. "Prečo to spravil, prečo?" pýta sa otec obete. Polícia svoje mlčanie neprelomila, ani po ukončení vyšetrovania a neprezradila strelcov motív takéhoto konania. Isté je ale to, že kauza nabrala iný spád.

Hrozí mu doživotie

Po tom ako mali znalci v strelcovom posudku pripustiť jeho nepríčetnosť, vyšetrovatelia prekvapujúco konali inak a vec už smeruje na súd. Milanovi Juhászovi, ktorý momentálne sedí vo väzbe, tak hrozí doživotie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy