Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bezdomovca (†58) dobili na smrť dvaja tínedžeri (15, 17)!
Zdielať na

Bezdomovca (†58) dobili na smrť dvaja tínedžeri (15, 17)!

Keď policajti z Bánoviec nad Bebravou našli medzi kontajnermi mŕtveho bezdomovca, všetkým bolo jasné, že nezomrel náhodou. Bol dobitý, na tvári mal množstvo tržných rán. Po piatich mesiacoch polícia zadržala údajných páchateľov. Tí majú len 15 a 17 rokov. A prečo musel bezdomovec zomrieť?

Zbili ho brutálnym spôsobom

Mladíci ešte v júni zaútočili na 58-ročného bezdomovca mimoriadne brutálnym spôsobom. "Na poškodeného, ktorý ležal na matraci, kričali - hej, vstaň, a potom ho desať až pätnásťkrát kopli do tváre. Udierali ho päsťami do oblasti hlavy a skákali mu po bruchu," informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Mužovi krv zaliala tvár. Chlapcov prosil, aby prestali. Tí však pred útokom vypili dva litre vína a boli čoraz agresívnejší. Skončili, až keď muž odpadol. Do desiatich minút bol mŕtvy. Kriminalisti po tínedžeroch pátrali 5 mesiacov. "Obvinení sa ku skutku doznali. Motívom ich konania boli osobné nezhody s nebohým," potvrdila Antalová.

... pretože fajčili...

Mladíci len pár dní pred útokom mali medzi kontajnermi fajčiť a bezdomovec ich vyhnal. Zrejme preto musel zomrieť. Jeden z útočníkov, 15-ročný Tomáš chodil do základnej školy. Na škole jeho správanie komentovať nechceli, podľa našich informácií však niekoľkokrát prepadol a mal znížené známky zo správania. Jeho komplic bol zasa známy zlodej.

Mladíkom hrozí trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov. "U mladistvých sa spodná hranica trestnej sadzby znižuje o polovicu," informovala Antalová. V piatok by sa mali obaja postaviť pred sudcu, ktorý bude rozhodovať o ich vzatí do väzby.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy