Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Peter nevidel dcérky 7 rokov. Zneužívanie mu nikdy nedokázali!
Zdielať na

Peter nevidel dcérky 7 rokov. Zneužívanie mu nikdy nedokázali!

Máločo je odsudzované v celej spoločnosti tak, ako zneužívanie či týranie malých detí. Tí z nás, ktorí máme a milujeme svoje deti, si takú hrôzu nedokážeme ani len predstaviť. Hrôza ale má rôzne podoby - toto je príbeh otca, ktorý bol krivo obvinený a napriek tomu, že súd ho zbavil obžaloby, už viac ako sedem rokov svoje deti nevidel.

Súd Petra spod obvinení oslobodil

Peter je otcom dvoch detí, ktoré nesmie vídať. Napriek tomu, že ho súd právoplatne oslobodil spod obvinení. "Deti majú cez 10 rokov už teraz a nevidel som ich asi sedem rokov. Ja tie deti nepoznám. Neviem, akú majú povahu, čo sa im páči, čo nepáči, aké majú záujmy. Ja som pre nich jednoducho cudzí človek," tvrdí. "Spravidla matky udávajú otcov," hovorí z praxe detský psychológ Štefan Matula. 

Aj táto rodinná nočná mora sa začala, keď pána Petra jeho, teraz už exmanželka, obvinila z toho, že pohlavne zneužíva ich dve dcéry. "Okamžite ma zatkli. Ihneď ako padne obvinenie, že otec týra alebo zneužíva deti alebo manželku, spustí sa príšerná mašinéria, ktorá toho muža vycicia finančne aj psychicky," vraví ďalej Peter.

Po roku vo vyšetrovacej väzbe a dokopy piatich rokoch súdnych konaní má pán Peter očistené meno. Prístup ku svojim deťom však nemá dodnes a navyše takéto obvinenia sa s človekom ťahajú po celý život.

Peter: Deti nahovárali, že som zlý

"Moje deti nahovárali, že som zlý, že ich nemám rád, že ma musia liečiť. Verím tomu, že keby sme sa párkrát s deťmi stretli, znova by sme si na seba zvykli, pretože predtým, než ma zatkli, my sme s deťmi nemali žiadne problémy. Deti ma mali radi, tešili sa na mňa," myslí si Peter.

Polícia odporúča okamžite nahlásiť každé podozrenie na týranie dieťaťa. Tie prípady sa vyšetrujú a dokazujú veľmi komplikovane - no stále pribúdajú. Len za prvých 9 mesiacov tohto roku bolo na Slovensku hlásených až 51 prípadov týrania malých detí.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy