Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Vlajka EÚ v ohni. Trnavský policajt si väzenskú stravu chválil
Zdielať na

Vlajka EÚ v ohni. Trnavský policajt si väzenskú stravu chválil

Mestský policajt, ktorý podpálil vlajku Európskej únie pred parlamentom počas pochodu za slušný život, je mimo služby. Potvrdil nám to priamo jeho šéf, náčelník mestskej polície Trnava. Na dovolenke má byť podľa našich informácií dovtedy, kým sa celá záležitosť nevyrieši. Uniformu však vraj vyzliecť nemusí...

Uniformu vyzliecť nemusí

Trnavský mestský policajt je už obvinený z prečinu výtržníctva formou spolupáchateľstva. Hrozia mu za to tri roky väzenia. Ako nám potvrdil šéf mestskej polície, dostal dovolenku, teda je mimo služby, až kým sa celá vec nevyrieši. V prípade, že by ho odsúdili, bude musieť opustiť rady polície. Zatiaľ však uniformu vyzliecť nemusí.

Policajtov nadriadený však o ňom hovorí ako o slušnom, vzornom a bezproblémovom kolegovi. Aj pochod za slušný život sa začal a aj po podpálení vlajky pokračoval celkom pokojne. "Treba povedať verejnosti, že my nie sme v služobnom pomere. My ideme podľa zákonníka práce, takže sme v pracovnom pomere," informoval náčelník trnavskej mestskej polície Igor Keleši.

Zákaz vstupu do Bratislavy

Mariána Mišúna sme doma nenašli a dokonca o jeho pobyte nevedela ani manželka Jana. Nám sa s obvineným policajtom podarilo hovoriť tesne po tom, čo sa dostal na slobodu.

"Koho to bol nápad zapáliť vlajku? Ja som ani nečakal, že nejaká vlajka tam vzbĺkne, ale asi tak nejakého občana tam," komentoval. Napokon sa ale rozrozprával. Pochválil prácu svojich kolegov pri vypočúvaní a vraj si vychutnal aj perfektnú väzenskú stravu. Stretol sa aj so sudcom. "Mám mať zákaz vstupu do mesta Bratislava plus 300 eur poriadkovú pokutu a v prípade, že nezaplatím, mal by som ísť na tri mesiace do väzenia."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy