Polojasno
22°
Bratislava
Sudkyňa kopla policajta! Toto musí vyriešiť Ústavný súd
Zdielať na

Sudkyňa kopla policajta! Toto musí vyriešiť Ústavný súd

Predstavte si, že nahnevaní ľudia zavolajú políciu na susedu, ktorá sa v noci správa hlučne. Nič nezvyčajné, až na to, že žena na policajtov vzápätí zaútočí - jedného z nich kopne nohou do tváre. Naozaj sa to stalo. A útočníčkou je dlhoročná sudkyňa. Podľa informácii TV JOJ sa o ňu už zaujíma policajný vyšetrovateľ.

Policajta kopla zúrivo do tváre

"V tejto veci bolo začaté trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa," informovala hovorkyňa policajného zboru Jana Balogová. Dôvodom privolania hliadky bola hlasitá hudba, ktorú si v byte sudkyňa púšťala. Keď prišla hliadka, začala sa k policajtom približovať. Tí ju upozornili, že v takej situácii môžu použiť chmaty a hmaty. Jedného policajta nato zúrivo kopla do tváre. Po útoku jej nasadili putá.

Zatiaľ, čo Marcela by sa za akýkoľvek útok na policajta okamžite dostala do rúk vyšetrovateľa a na krku by mala zrejem onedlho obvinenie od prokurátora, žilinská sudkyňa môže byť relatívne v pohode.

Vraj bola opitá

"Sudcovia majú procesno-právnu imunitu, to znamená, že ich trestné stíhanie je v zásade možné, ale vyžaduje sa naň súhlas Ústavného súdu," povedal expert na trestné právo Radovan Blažek.

Sudkyňa, bola údajne podľa tvrdení susedov opitá, skúške na alkohol sa údajne hliadke bezprostredne po zadržaní odmietla podrobiť. Aktuálne je chorá, na náš kontakt nereagovala. Stanovisko k incidentu zatiaľ neposkytuje ani jej zamestnávateľ.  

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy