Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajt, stavebník, expert. Muž prevlekov Peter Bartoš uniká
Zdielať na

Policajt, stavebník, expert. Muž prevlekov Peter Bartoš uniká

Chyť ma, ak to dokážeš! Nie, nejde o film s Leonardom DiCapriom. Aj keď režiséri by sa mohli inšpirovať aj slovenským falošným policajtom. Podvodmi získal údajne viac než 100 tisíc eur.

Údajne sa nachádza na Cypre

Do Českej republiky má zákaz vstupu a francúzsku podnikateľku takmer zruinoval. Reč je o Petrovi Bartošovi,  ktorý si menil identitu ako filmový gangster a veselo pokutoval nič netušiacich ľudí. Nakoniec ho predsa len dolapila spravodlivosť. Ale za mrežami neskončil a stále behá po slobode údajne kdesi na Cypre.

Kradol autá, mobilné telefóny, počítače a peniaze.  Aj preto sa mu jeho najbližšia rodina už dávno obrátila chrbtom. "Ja som s ním skončil," hovorí jeho otec. Bartoša, ktorý si menil svoje meno tak často ako ponožky, podvody, nedovolené ozbrojovanie a falšovanie dokladov do väzenia nedostali ani na Slovensku. 

"Vo februári bolo vyšetrovanie ukončené s návrhom na podanie obžaloby," informovala hovorkyňa policajného zboru Renáta Čuháková. Podľa našich informácií skončil proces s Bartošom jeho podmienečným odsúdením na tri roky. V jeho blízkom okolí sa povráva, že je údajne teraz na Cypre. Aj preto si zrejme neplní podmienky udeleného porobačného dohľadu. A práve to ho môže dostať predsa len, na dlhé roky za mreže.  

Môže sa vrátiť do výkonu trestu

"Probačný úradník by mal o takejto skutočnosti oboznámiť sudcu. Sudca môže rozhodnúť aj o tom, že sa podmienečne prepustený vráti do výkonu trestu," povedal Radovan Blažek z katedry trestného práva Právnickej fakulty UK.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy