Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Ničivý požiar. Turistická chata v Muránskej planine zhorela do tla
Zdielať na

Ničivý požiar. Turistická chata v Muránskej planine zhorela do tla

V Národnom parku Muránska planina vyhorela turistická chata. Úplne. Obľúbené miesto turistov sa zachrániť nepodarilo. Kým sa do horského terénu dostali hasiči, ich pomoc už bola zbytočná. Požiar, ktorého príčina zatiaľ nie je známa, spôsobil škodu za 80 tisíc eur.

Chata ľahla popolom

Pani Erika nechcela veriť vlastným očiam. Chata, ktorú prevádzkovala, bola jej srdcovou záležitosťou, miesto nej zostalo iba zhorenisko. Chata bola celá z dreva, stačila chvíľa a vyhorela do tla. "Všetko zhorelo, ešte aj všetky veci moje, čo som priniesla," povedala pani Erika.

Dielo podpaľača?

Drevená chata patrila národnému parku Muránska planina, už bola pripravená na zimu, vyše týždňa v nej nikto nebol. Prečo začala horieť, teraz nikto nevie vysvetliť. Nebola tam zapojená ani elektrina. Podľa našich informácií však požiar vznikol vo vnútri, pravdepodobne ho niekto založil úmyselne.

Obľúbené miesto turistov

Chatu v sedle Burda vyhľadávali turisti, jazdili sem aj zo zahraničia. Pani Erika s mužom sa starali o hostí, nonstop tam trávili 5 mesiacov v roku. "To šlo len z našich vlastných mozoľov a z toho, že sme to chceli robiť. Ja si myslím, že je to pochované, lebo nikto vám nič nedá," povedala s plačom pani Erika.

Teraz im nezostalo nič. Chatu sa už obnoviť zrejme nepodarí, úspešne fungovali iba druhú sezónu. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy