Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
VIDEO: Oheň v Jarovniciach sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu
Zdielať na

VIDEO: Oheň v Jarovniciach sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu

Starosta na dovolenke pri mori a jeho úrad v plameňoch. Najskôr sa obyvatelia Jarovníc pýtali, či vo vnútri po diskotéke niekto nezhorel. Požiar sa pravdepodobne rozšíril spod strechy budovy. Škodu predbežne vyčíslili na 160 tisíc eur, no to, že vyhorel práve kultúrny dom, poniektorých Jarovničanov aj potešilo.

Požiar uhasili po viac než 2 hodinách

Obrovské plamene a hustý dym dnes ráno zachvátili kultúrny dom v Jarovniciach. Požiar si všimli zamestnanci firmy, ktorí rekonštruujú neďaleký kaštieľ. Sami si ihneď vyhrnuli rukávy a bežali zachraňovať čo sa dalo. "Sme si všimli, že spopod strechy vychádza dym," hovorí zamestnanec firmy.

Situácia spočiatku nevyzerala veľmi hrozivo. Na miesto dorazili hasiči a po chvíli sa už zdalo, že požiar utíchol. V tom sa však začali z kultúrneho domu valiť obrovské plamene. Na pomoc dorazili posily z Prešova a Lipian. Požiar likvidovali so siedmimi cisternami. Hustý dym sa valil z kultúrneho domu aj po viac ako dvojhodinovom zásahu. S požiarom bojovali desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov.

Požiar následkom včerajšej diskotéky

"Sme si mysleli, že už to máme pod kontrolou, a potom požiar je nevyspytateľný, takže niekde si to nasalo zospodu, všetky okná sú povybíjané, tým, že sa prepadla strešná konštrukcia z časti, dostalo nový nádych vzduchu a opäť to začalo horieť a vo väčšom štádiu," informoval veliteľ zásahu Radosalv Brehuv.

Oficiálna príčina požiaru je nateraz v štádiu vyšetrovania. Na mieste zásahu sa však povrávalo, že požiar zrejme vznikol pre elektrický skrat ventilátorov. Tie boli zapnuté po diskotéke, ktorá sa skončila dnes nadránom

Rozsiahly požiar, ktorý sa hasičom podarilo zlikvidovať  až popoludní, strechu kultúrneho domu úplne zničil a pravdepodobne kompletne zhorel aj interiér budovy. Škody sú predbežne vyčíslené na viac ako 150 tisíc eur.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy