Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dôchodkyňa (†90) zhorela v kresle. Asi zaspala s cigaretou...
Zdielať na

Dôchodkyňa (†90) zhorela v kresle. Asi zaspala s cigaretou...

Tragédia sa odohrala v Topoľčanoch. 90-ročnú pani Margitu našli vedľa vzbĺknutého kresla ležať práve jej susedia. Vraj bola veľmi tuhá fajčiarka a požiar v byte spôsobila najpravdepodobnejšie horiaca cigareta.

Kreslo uhasili až pred domom

"Zasahujúci príslušník našiel ešte v plameňoch kreslo, vedľa ktorého ležala postihnutá, toho času mŕtva osoba," informoval riaditeľ topoľčianskych hasičov Ľubomír Gera. Požiar nahlásili práve susedia dôchodkyne, ktorí zacítili z jej bytu dym.

Mali od neho kľúče, keďže sa o ňu starali. Pani Margitu z bytu vychádzala totiž len zriedka. Kreslo z bytu vyhodili ešte hasiči, uhasiť sa im ho podarilo až vonku pred domom.

Dôchodkyňa tuhá fajčiarka

90-ročná žena zrejme fajčila práve v tomto kresle a zadriemala. Keď sa prebrala, snažila sa uniknúť plameňom, no zadusila sa silným dymom. "Tak asi od cigarety, veď ona ešte fajčila," myslia si susedia. Hasiči našli ďalšie ohorky od cigariet aj škatuľky.

Okolnosti tragédie prešetruje polícia ako prečin usmrtenia. Tento dom sa stal svedkom podobného prípadu len pred niekoľkými rokmi. Istý muž tu rovnako zaspal s cigaretou, no hasičom sa ho podarilo zachrániť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy