Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mladíci vpálili autom do rieky. Lukáš (†21) neprežil
Zdielať na

Mladíci vpálili autom do rieky. Lukáš (†21) neprežil

Veľkou tragédiou sa skončila jazda zrejme neskúseného, len 19-ročného mladíka. Ten s partiou ďalších štyroch kamarátov sa hnal cez Klenovec, okres Rimavská Sobota. Nezvládol prejazd nebezpečnou zákrutou a chlapci skončili prevrátení v rieke. Viac zisťovala reportérka Edita Frantová Hutková.

Prebudila ich strašná rana

Obyvateľov Klenovca v stredu krátko pred polnocou prebudil obrovská náraz. Išlo o auto, ktoré nezvládlo vo vysokej rýchlosti prejazd nebezpečnou zákrutou, prerazilo zábradlie, prevrátilo sa a spadlo do rieky. Po buchote ostalo zlovestné ticho.

"Keď som prišiel dolu, tak bolo ticho. To som mal veľký strach, nebolo nič počuť. Potom začal jeden kričať, otvorte nám, otvorte nám... Boli všetci vpredu, na sebe... Tak to bolo veľmi ťažko ich vyťahovať stadiaľ," popisuje chvíle po nehode obyvateľ Klenovca Ján. Okamžite totiž začal posádke auta pomáhať. Následne dorazili policajti z Hnúšte a ďalšie záchranárske tímy.

Chlapci skončili v nemocnici, jeden neprežil

"Po príjazde na miesto ohlásenia sa už tri osoby nachádzali vonku z auta a dve boli dnu. Tie sme potom vyťahovali," informoval veliteľ zásahu hasičov z Hnúšte Jaroslav Piater. Štyria z mladíkov skončili v nemocnici s vážnymi zraneniami, piaty z nich však šťastie nemal. Len 21-ročný Lukáš z Hnúšte zraneniam na mieste podľahol.

"Tá zákruta sa nedá v rýchlosti vybrať. Museli ísť strašne rýchlo, lebo jedno železo zo zábradlia až do nášho domu vletelo. A to je takých 15, 20 metrov," myslí si Ján o mladíkovej jazde. 19-ročný Oto, ktorý auto šoféroval, však bol aj opitý. Polícia mu zistila až 1,34 promile. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy