Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Baníci fajčili v podzemí! Teraz sú z nich záchranári
Zdielať na

Baníci fajčili v podzemí! Teraz sú z nich záchranári

Do redakcie sme dostali fotky, na ktorých vidieť baníkov, ako v podzemí fajčia. Táto fotka pobúrila nie len ich ďalších kolegov, ale hlavne šéfov bane. Tí fajčiarom udelili zvláštny trest. Už nebudú baníkmi, ale v prípade požiaru hasičmi.

Fotografie sa objavili na Facebooku

Dvom baníkom - kamarátom sa nechcelo pracovať, a tak si dopriali malú pauzu. Zapálili si cigaretku a život v podzemí bol hneď krajší. Onedlho sa k nim pridal aj tretí kamarát. Aj ten si v bani zapálil. Vôbec ich pritom netrápilo, že ohrozili na životoch nielen seba, ale aj ostatných kolegov. 

Fotografie nám do redakcie poslal anonymný divák. Videl ich však aj jeden zo šéfov bane. Jedna z fotografií sa totiž objavila aj na sociálnej sieti. "Zverejnil to len jeden, takže tí druhí boli na neho veľmi nahnevaní," potvrdil televízii aj Branislav Mojžiš z Bane Doline a.s.

Baníkov-fajčiarov neminul trest

Baníci, ktorí v podzemí fajčili, boli potrestaní. Dostali najvyššiu pokutu vo výške 28 eur. "Zamestnanci na fotografiách naozaj fajčili, priznali sa. Vyjadrili sa, že sa to už nebude opakovať," potvrdil Vladimír Bubelíny z obvodného banského úradu v Banskej Bystrici.

"Vyfasovali" aj ironický trest. Fajčiari už nebudú baníkmi, ale banskými záchranármi. Teda v prípade nehody, budú zachraňovať a v prípade požiaru hasiť. Chodiť s otvoreným ohňom v bani je totiž nebezpečné. Pre plyny, ktoré sa v podzemí môžu nachádzať ,môže dôjsť k explózií.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy