Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Toto logo malo zaručovať istotu, zlyhalo
Zdielať na

Toto logo malo zaručovať istotu, zlyhalo

V poslednom období sa objavilo niekoľko podvodných internetových firiem. Poriadok v tom chcela urobiť asociácia, ktorej logo vám malo dať istotu bezpečného nákupu. Podľa všetkého sa však aj takého logo dá zneužiť. Svieti totiž aj na podozrivej stránke, ktorá ponúka aktuálny smartfónový hit. Podozrivé navyše nie je iba logo - keď sa totiž dopátrate k majiteľovi zistíte, že k jednému menu sa hlásia dvaja rôzni ľudia.

Drahovský: Ide o klamlivú praktiku

Kliknutím na logo Slovenskej asociácie pre elektronický obchod uvedenej na stránke Mobilnýraj sa k zoznamu overených predajcov nedostanete. Viacerí preto na túto skutočnosť upozornili zástupcov asociácie, ktorí o mobilnom raji ani nechyrovali. "Je tam jasný zámer pokúsiť sa o klamlivú praktiku s cieľom poškodiť zákazníka, pretože nebol nikdy certifikovaný a nikdy neobdržal žiadny certifikát," doplnil Jozef Dvorský z Asociácie pre elektronický obchod.

Na telefónnom čísle, uvedenom na stránke obchodu, sme hľadali prevádzkovateľa stránky a konateľa firmy uvedeného v kontaktoch.  Muž hovoriaci perfektnou slovenčinou nás zaskočil, keďže má ísť o konateľa, ktorý je podľa obchodného registra občanom Maďarska. 

Konateľ o stránke nevedel

Na komárňanskej adrese, uvedenej na internetovej stránke i v obchodnom registri SRO-čka skutočne sídli, zaoberá sa však predajom automobilov. V kancelárii sme na konateľa bez problémov dostali telefonický kontakt. Keď sa od nás dozvedel, že má na Slovensku prevádzkovať internetový obchod s mobilmi, zostal zhrozený.

"Nie, ja také nič nemám! Zrejme ide o nejakého podvodníka, podáme trestné oznámenie, nech si ho polícia nájde," povedal nám do telefónu konateľ spoločnosti uvedenej na stránke ako prevádzkovateľ. "Sme rozhodnutí informovať Slovenskú obchodnú inšpekciu, aby neboli poškodzovaní zákazníci internetových obchodov," doplnil Drahovský.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy