Zatiahnuté
21°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Podvodná agentúra. Sestrička (51) si zaplatila kurz, prácu nedostala
Zdielať na

Podvodná agentúra. Sestrička (51) si zaplatila kurz, prácu nedostala

400 eur minula len na preklad dokladov potrebných na absolvovanie kurzu. Agentúra totiž zdravotnej sestre Gabriele sľúbila prácu v Nórsku, za ktorú bude dostávať až štyrikrát viac! Musí si však spraviť špeciálny jazykový kurz a samozrejme zaň zaplatiť. Po dokončení však vyšla naprázdno. Agentúra však zmluvu s Gabrielou rozviazala...

Nevyhovujúca po absolvovaní kurzu

"Manažérka povedala, že nie mňa hľadali a že som pre nich nevyhovujúca. Dôvod neuvádzala... Najviac ma trápi, že mám kurz, skúšky som urobila a dôvod, prečo zmluvu rozviazali, nepoznám." Toto je pani Gabriela. Sestričkou je dlhých 30 rokov a ponuka pracovať v zahraničí za plat štyrikrát vyšší ju samozrejme lákala.

S bratislavskou spoločnosťou, ktorá prácu v Nórsku ponúkala, podpísala pracovnú zmluvu. Tu bolo podpísané, že po absolvovaní 4-mesačného jazykového kurzu bude pracovať v domove sociálnych služieb v Nórsku. Kurz absolvovala. Prácu ale nedostala.

Dve možnosti riešenia

Ovláda nórske frázy, základy nórštiny a zbytočne. Agentúra s ňou však z neznámych dôvodov rozviazala pracovnú zmluvu. Ostávajú jej tak dve možnosti. Ovláda jazyk, tak si prácu môže hľadať v Nórsku sama. Alebo sa môže so žiadosťou o prešetrenie obrátiť na ústredie práce.

"Ak ide o pracovnú agentúru, na každom úrade práce v každom okrese je kontrolný orgán, ktorý môže prípadné pochybenie preveriť. V prípade zamestnávateľa je potrebné sa obrátiť na Národný inšpektorát práce," informoval hovorca ústredia Peter Zeman.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy