Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pozor! Podvodník predáva na internete lacné telefóny
Zdielať na

Pozor! Podvodník predáva na internete lacné telefóny

Podvodník, ktorý vystupuje na internete pod niekoľkými falošnými menami, oklamal už desiatky ľudí z celého Slovenska. Jeho trik je jednoduchý. Prostredníctvom inzerátov predáva mobilné telefóny za veľmi výhodné ceny. Ľudí presvedčí, aby mu poslali peniaze a potom s nimi prestane komunikovať. Podvedení chcú na neho podať hromadné trestné oznámenie.

Obratom mal telefón poslať

Podvodník pýta od každého zálohu, ktorú mu majú poslať na účet. Vraví, že potom obratom pošle mobilný telefón. Meno veľkej predajne s elektronikou dáva ako záruku serióznosti. Poškodená Lucia neustále kontaktuje ďalších oklamaných ľudí a presviedča ich, aby podali spoločne trestné oznámenie. Verí, že potom budú ich šance na úspech väčšie. "Obvolala som si tých ľudí a zistili sme, že sme posielali na rovnaké číslo účtu. Spísala som ich do hromady a dávam trestné oznámenie, ktoré idem podať," hovorí poškodená.

Oklamaní sú z celého Slovenska

Pri tom Lucia spoznávala smutné príbehy ľudí, ktorých tento muž oklamal. Napríklad mladé dievča z Popradu, ktoré pracovalo celé leto, aby zarobilo na kvalitný telefón. Všetky peniaze ale skončili u podvodníka. "Ona tam robila celé leto a jemu poslala 267 eur. Tá bola úplne hotová," hovorí.

Nikto nevie, koľkých ľudí sa už tomuto mužovi podarilo oklamať. Takéto trestné oznámenia na polícii zatiaľ pribúdajú. Oklamaní ľudia pochádzajú z celého Slovenska. "V súvislosti s týmito prípadmi sme prijali niekoľko trestných oznámení, ktoré prešetrujeme ako podozrenie z trestného činu podvodu," informovala Božena Bruchterová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy