Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Milá a vzdelaná babička (74)? Skôr rozšafná podvodníčka
Zdielať na

Milá a vzdelaná babička (74)? Skôr rozšafná podvodníčka

Minulý týždeň sme hovorili o dôchodkyni, ktorú pre podvody hľadala polícia. Len pár dní po zverejnení pátrania ju spoznali pri nakupovaní v centre Banskej Bystrice, a tak opäť skončila na polícii.

Babičku spoznala predavačka

Staršia pani nakupovala v jednom z obchodov v centre mesta, tu ju však spoznala predavačka a zavolala políciu. Údajne si ju pamätajú aj z neďalekého kaderníctva, tu sa vraj vypytovala na rôzne farby na vlasy.

"Bola predvedená na zistenie totožnosti a zistili sme že ide o ženu, po ktorej sme pátrali," dodala na vysvetlenie banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Sedemdesiatštyriročná dôchodkyňa tak opäť strávila noc na policajnom oddelení, odtiaľ smerovala aj so sprievodom rovno na zvolenský súd.

Tu na ňu vydali zatykač, pretože jej nevedeli doručiť trestný rozkaz za podvody. Ubytovávala sa totiž v rôznych penziónoch, no účet ostal nezaplatený. Vymýšľala si rôzne výhovorky.

Zákaz pobytu v 4 okresoch

Ako príjemnú a vzdelanú starú pani ju poznajú v rôznych kútoch Slovenska. Podľa rozsudku však bude musieť sekeru za ubytovanie zaplatiť. "Súd jej uložil trest zákazu pobytu v okresoch Zvolen, Žilina, Liptovský Mikuláš, Martin, Ružomberok na dobu 4 rokov," prezradila hovorkyňaKrajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.

Dôchodkyňa s rozsudkom súhlasila, neodvolala sa a tak je právoplatný. Do väzenia nepôjde, sudca tak zrejme prihliadal aj na jej pokročilý vek. No kde bude ďalej žiť nevedno, podľa verdiktu súdu by to však nemalo byť v piatich okresoch Slovenska.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy