Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ako popoluška. Sirota (10) prebývala aj v pivnici
Zdielať na

Ako popoluška. Sirota (10) prebývala aj v pivnici

Popoluškin osud prežívala 10-ročná školáčka, ktorej vo februári zomrela mama. Vzala si ju k sebe jej vlastná teta, tá sa však, podľa dievčatka, zmenila na zlú macochu. To, že bola už trestaná za týranie zverenej osoby vyšlo najavo, až keď sirôtka nabrala odvahu a všetko vyrozprávala otčimovi.

Mama zomrela dievčatku vo februári. Z domu maminho druha, kde bývali, sa zakrátko odsťahovala do vedľajšej dediny, k maminej sestre. Tá totiž požiada súd o zverenie dievčatka do opatery a ten jej vyhovel. "Púšťala ju, ale vždy povedala, čo má doniesť...Dokonca jej kázala, aby kradla," hovorí otčim.

Izba v pivnici

Dievčatko vraj najprv spalo so sesternicou, potom dostala izbu v pivnici,  a postupne pribúdali domáce práce. Dokonca vraj musela o piatej ráno chodiť polievať kvety na cintorín. "Občas aj navarila, ale najčastejšie som jedla chlebík. Pani učiteľky hovorili, že im vraj rozum zastane, čo robí. ale potom prišli prázdniny," hovorí 10-ročná sirota.

Fyzické aj psychické týranie

Keď už nevládala, opísala všetko v liste maminmu druhovi, s ktorým žili 5 rokov.  Zhrozený muž sa preto obrátil na sociálnu kuratelu a požiadal o zverenie školáčky do opatery. Dovtedy netušil, že aj keď nie je pokrvný príbuzný, môže sa o ňu starať aj on. "O podrobnostiach sa nebudem vyjadrovať. Ale áno, išlo tam aj o fyzické aj psychické týrania," tvrdí sociálny kurátor Ľudovít Lukuvka.

Až pri vyšetrovaní vyšlo najavo, že sestra nebohej mamy už bola pred 8-mi rokmi za ten istý zločin aj odsúdená. Za týranie zvereného mentálne postihnutého chlapca, dostala 3-ročnú podmienku.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Sex_zneužívanie_dievčatko_detský domov_macko v ruke a na zemi

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy