Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
DESIVÉ PODOZRENIE. Takýto chľast z Česka zabíja!
Zdielať na

DESIVÉ PODOZRENIE. Takýto chľast z Česka zabíja!

Počet obetí stále rastie a strach prekračuje hranice. Na otravu alkoholom v Česku zomrelo už 18 ľudí a desiatky ďalších ležia v kritickom stave v nemocnici. V krajine preto hrozí úplný zákaz nalievania tvrdého alkoholu.

Obvinili aj majiteľa v Zlíne

Na jednom zo zlínskych sídlisk už polícia objavila skladisko podozrivého alkoholu s 500 fľašami a plničkou. Nechýbali ani falošné etikety. V súvislosti s týmto prípadom skončili za mrežami dvaja muži. Ministerstvo zdravotníctva varuje obyvateľov, aby radšej vôbec nepili alkohol. Ten, ktorý majú doma, si môžu nechať bezplatne otestovať v laboratóriách, ktorých zoznam zverejnil krajský úrad.

Mnohí prišli o zrak

V Ostrave zomrela na otravu metylalkoholom žena, ktorú nemocnica v kritickom stave prijala v stredu večer. Ženu priviezla do nemocnice záchranná služba. Lekári Mestskej nemocnice Ostrava ju museli oživovať. Krátko na to zomrel aj 67-ročný muž z Havířova. Aj toho zabil metylalkohol. Dovedna zomrelo na otravu alkoholom v Čechách až 18 ľudí. 

Zabíjal metanol už skôr?

V nemocniciach leží podľa dostupných informácií kvôli otravám jedovatým alkoholom niekoľko desiatok ľudí. Zdravotný stav niektorých je kritický. Mnohí prišli o zrak. Lekári sa obávajú, že sa veľa pacientov z bezvedomia vôbec nepreberie. 

Šéf ostravského ústavu súdneho lekárstva Igor Dvořáček si myslí, že metanol mohol zabíjať už skôr ako v septembri. Pri niektorých úmrtiach sa nerobili toxikologické vyšetrenia. Bude nutné tak revidovať viac ako 150 vzoriek.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy