Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V Šipiciach ukradli dva stokilové zvony! Nepozorovane...
Zdielať na

V Šipiciach ukradli dva stokilové zvony! Nepozorovane...

V Šipiciach neďaleko Dudiniec niekto ukradol dva obrovské, vyše stokilové zvony zo zvonice. Prišiel na to nešťastný kostolník, keď ráno zvolával veriacich na omšu. Zlodejom sa podarilo odpíliť ich a odviezť celkom nepozorovane...

Zlodeji išli na istotu

Pre veriacich mali zvony nevyčísliteľnú hodnotu. Pred rokmi ich totiž dostali do daru a boli na nich dokonca vyryté špeciálne venovania. Kostolník nechcel veriť vlastným očiam, keď zvonicu našiel ráno úplne prázdnu.

"Čo ma napadlo? Že ktorá sviňa to mohla vlastne urobiť," komentoval krádež kostolník Ján Udaj. "Pravdepodobne si to boli obzrieť najprv a potom išli na istotu... Keď takéto dačo urobia, najprv obraz, potom zvony, to je už strach a hrôza. Že sa boha neboja."

Kde skončia ich bronzové zvony?

Zlodeji musia byť viacerí, inak by si s ťažkými bronzovými zvonmi neporadili. Podľa miestnych ich museli odpíliť a odviezť na aute. Spravili to pritom nepozorovane a bez svedkov. Ostali po nich len stopy po pneumatikách a v tráve krabička maďarských cigariet.

Kde zvony skončia, sa zatiaľ povedať nedá. Vylúčené nie je, že ich zlodeji roztavia alebo boli kradnuté na objednávku. Podľa nešťastných obyvateľov obce však zlodeji nekradli prvýkrát. Pred časom zmizol vzácny obraz, polícia ho vystopovala na aukcii v Poľsku. Dúfajú, že sa jej takto podarí nájsť aj ich zvony. "Polícia v Krupine začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy