Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Telefónny zoznam ako zbraň. Nová metóda vykrádania bytov
Zdielať na

Telefónny zoznam ako zbraň. Nová metóda vykrádania bytov

Zvoní vám pevná linka a po jej zdvihnutí niekto položí. To je taktika zlodejov v Humennom. Práve cez telefón zisťujú či je vytipovaný dom prázdny. Finty si však na zlodejov pripravujú aj ich prípadné obete. Starším Humenčanom radia ich deti a vnúčatá.

Jedným telefonátom zistia všetko

"Aj teraz volajú, zisťujú, či je niekto doma," hovorí Humenčan. Vďaka jednému zavolaniu zlodej vie, čo jeho obeť robí a kde sa práve nachádza. Na kradnutie mu viac informácií netreba. Jeden z domov vykradli až osemkrát. Svoje taktiky preto už majú aj dôchodcovia.

"Dedo, keď chodí po dvore, tak napríklad zakričí, že: prines mi toto. Hoci nikto iný nie je doma," povedal vnuk jedného z Humenčanov. Humenskí policajti jedného zo zlodejov chytili. Elektroniku, ktorú ukradol, však stihol okamžite predať. "Ja toto si nepamätám. Kde by som po meste chodil kradnúť k druhým gadžom" tvrdí podozrivý Ivan.

V base na 2 roky

Možno sa obvinený rozpamätá v base. Posedieť si tam môže až dva roky. Taký trest mu hrozí za krádež v súbehu s trestným činom porušovania domovej slobody. Domy sú na každom kroku a v nich dôchodcovia, ktorí sú celé dni doma a všetko pozorujú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy