Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mladí vodiči a nehody. Až príliš veľa tragédií
Zdielať na

Mladí vodiči a nehody. Až príliš veľa tragédií

Začína sa letná dovolenková sezóna a to okrem všetkých radostí prináša aj svoje riziká. Vedeli ste napríklad, že dlhodobo práve v júli stúpa počet tragických dopravných nehôd? Žiaľ, veľmi často sú účastníkmi a obeťami takýchto nehôd práve mladí ľudia - napríklad v roku 2010 to v Európskej únii bolo až 31 tisíc.

Je neodškriepiteľný fakt, že populácia Európy starne. Prakticky len každý desiaty Európan je vo vekovej kategórii 18 až 25 rokov. Napriek tomu v štatistikách tragických dopravných nehôd zaberajú mladí ľudia popredné miesta.

Mladí iba 10 percent populácie, ale...

"Napriek tomu, že mladí ľudia vo veku od 18 do 25 rokov tvoria iba 10 percent populácie, na smrteľných dopravných nehodách sa podieľajú až 20 percentami. To znamená, že majú dvojnásobné riziko, že sa stanú obeťou smrteľnej dopravnej nehody," informuje hovorca Zastúpenia EK v SR Andrej Králik.

Aj preto sa komisia rozhodla venovať európsky deň bezpečnosti cestnej premávky práve mladým ľuďom a v únii sa vedú diskusie o tom, ako vylepšiť výcvik mladých vodičov, aby sa nestávali tak často účastníkmi najmä tragických dopravných nehôd.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

nehoda_auto_rozbité

isifa - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy