Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pozor na prezentačné akcie! Katarína prišla o nemalú sumu
Zdielať na

Pozor na prezentačné akcie! Katarína prišla o nemalú sumu

Začína sa to nevinným pozvaním na prezentačnú akciu rôznych produktov, z ktorej môžete odísť o niekoľko sto eur ľahší. Takúto nepríjemnú skúsenosť zažila aj Katarína z Popradu. Nespokojných ľudí stále pribúda.

Ženy zastavili pani Katarínu a jej manžela v popradskom supermarkete. "Pýtali sa dve otázky. Ako často varíme, či varíme. Či sa stravujeme zdravo a príďte na také posedenie, bude tam prezentácia našich výrobkov," hovorí oklamaná Katarína.

na prezentácii výrobkov firma prezentovala mixér a panvice, manželský pár však o produkty záujem nemali a chceli odísť. Manžela presviedčali, že ak nemajú peniaze, môžu si to zobrať na splátky. Podľa Kataríny boli predajcovia veľmi neodbytní, že nakoniec zmluvu podpísali. O splátkach v zmluve nebola zmienka. Manželia ešte neprevzali balík, splátky však už mali nastavené. 

Keď prišiel balík, Katarína zistila, že tovar je nekvalitný a vrátila ho do firmy. Splátky mali začať platiť až o mesiac. No oklamaná žena si myslela, že keď tovar vrátila, platiť nebude musieť. Opak je však pravdou. "Po štyroch týždňoch sa nám ozvala banka, že nesplácame úver," hovorí Katarína.

Predajcovia robia nátlak

Takýto predajcovia alebo promotéri nás odchytávajú na rozličných miestach a častokrát nie sme na to pripravení. "Bezhbreho zaplatia predajcovi dve tisíc eur a až potom si uvedomia, že o čo vlastne prišli," hovorí Michal Fáber zo spoločnosti ochrany súpotrebiteľov. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Pozor na prezentačné akcie! Katarína prišla o nemalú sumu

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy