Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Ladislav (37) vymámil od ženy takmer 30 000 eur
Zdielať na

Ladislav (37) vymámil od ženy takmer 30 000 eur

Podvodník z Komárna v priebehu niekoľkých rokov obral o peniaze zrejme viacerých ľudí. Dunajskostredská polícia síce preveruje zatiaľ len dva prípady, no jedna z oklamaných žien podvodníkovi požičala takmer 30 tisíc eur, ktoré si zobrala na pôžičku.

37-ročný Ladislav z Komárna dokázal sladkými rečami od viacerých ľudí vymámiť neuveriteľné sumy. Väčšinou išlo o stovky až desiatky tisíc eur. Rôzne zámienky, rôzne miesta, osobné stretnutia, sociálne siete. Na nich sa predstavoval ako bývalý policajt v Maďarsku, ktorý čaká na odstupné a výsluhový dôchodok. "Ja som rozvedená, nebolo to ťažké využiť. On vedel ako na to...," tvrdí jedna z obetí.

Žena mu dala 29 600 €

"V jednom z prípadov mu dôverčivá žene odovzdala 29 600 eur, v druhom prípade to bolo takmer 16 100 eur," uviedol hovorca trnavských policajtov Michal Hanus. "Vedel sa predať rečami, pobláznil ľudí, on tu bol každý deň, dovtedy, kým nezískal peniaze," hovorí podvedená žena.

Vedel dobre obalamutiť

Laco si necelý rok prenajímal jednoizbový byt na lukratívnom mieste v Komárne. Muž, ktorý je stíhaný na slobode, stavil často nielen na city, ale aj na svoju výrečnosť. Obalamutiť a vytiahnuť peniaze dokázal väčšinou bez toho, aby čokoľvek podpísal. "Sľuboval hory doly. Že spravíme spoločnäú firmu, aby som zobral 17 tisíc eur pôžičku. Tak som mu dal 4,5 tisíc," hovorí obež podvodníka. 

Po získaní peňazí, zmizol...

Hneď potom jednoducho zmizol a zmenil aj telefónne číslo. Oklamaný muž sa obrátil aj na políciu, tá však nechcela prijať trestné oznámenie, keďže vraj nemá písomný doklad o tom, že mu peniaze dal. Ladislavovi hrozí basa od troch do desiatich rokov.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy