Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Táto žena predáva falošné certifikáty! Nespoznávate ju?
Zdielať na

Táto žena predáva falošné certifikáty! Nespoznávate ju?

V prípade obchodníkov s falzifikátmi certifikátov, ktoré potrebujú Slovenky pre prácu ošetrovateliek v rakúskych a nemeckých rodinách, nastali nové skutočnosti. Polícia na základe dôkazov, ktoré na týchto podvodníkov získal náš redaktor Rasťo Striško, začala trestné stíhanie. Teraz vám ukážeme tvár obchodníčky.

Polícia žiada o pomoc

Predtým, ako sme sa stretli s touto ženou, sme prejavili záujem na jej inzerát, ktorý sme našli zavesený na rakúskom portáli slovaci.at.  Jej pokus o predaj falzifikátu certifikátu Červeného kríža sme následne monitorovali skrytými kamerami.

Naše záznamy sú dôkazovým materiálom, ktorý sme odovzdali políci. Vyšetrovateľom sa ju zatiaľ nepodarilo vypátrať, a preto teraz potrebujú vašu pomoc.

Predstavuje sa ako Vlahová

Táto žena patrí zrejme do skupiny falšovateľov dokumentov. Je približne 40-ročná. Podľa jej prízvuku pochádza z južného Slovenska. Predstavuje sa ako pani Vlahová.

Jej komplic tvrdí, že je jej manžel a používa meno Peter Vlaho. S nami komunikovala cez e-mail a použila mobilné čísla, ktoré sú napísané na úplne iné osoby. Falošné certifikáty so zneužitým logom Červeného kríža ponúkajú na rakúskych a nemeckých portáloch.

Falizikát alebo originál?

Originálne certifikáty vydáva slovenský Červený kríž v Leviciach. Konanie týchto podvodníkov považuje jeho šéfka minimálne za poškodenie ich dobrého mena.   

Falzifikáty originálu vydaných ošetrovateľských certifikátov majú vymyslenú údaje, falošné pečiatky aj podpisy. Nesedia protokolové čísla ani akreditácia. Červený kríž svoje originály certifikátov vie veľmi ľahko identifikovať. 

Petra Vlahová_certifikáty_povod_fotka_žena

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy