Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pozrite si podvodníkov v akcii. Ťah v zlatníctve im vyšiel
Zdielať na

Pozrite si podvodníkov v akcii. Ťah v zlatníctve im vyšiel

Škodu za vyše desať tisíc eur spôsobili v utorok traja podvodníci majiteľovi zlatníctva v Rimavskej Sobote. V reportáži, ktorú vám ponúkame, uvidíte aj ich tváre. Ak by ste ich spoznali, okamžite kontaktujte policajtov. Tým teraz pomôže každá informácia, pretože páchatelia im stále unikajú.

Podvodníci vyvolali chaos

Do zlatníctva vošli v utorok okolo 16:30 dvaja muži a jedna žena. Vnútri sa zdržali asi pätnásť minút a veľmi dôveryhodne predstierali, že majú záujem o kúpu šperkov. Celý priebeh ich "nákupu" zachytila bezpečnostná kamera. Na jej záberoch možno vidieť, že si všetci traja vyberali a skúšali rôzne šperky. Žena si dokonca jednu drobnosť aj kúpila.

"Kúpila si náušnice a platila päťstovkou," potvrdil majiteľ zlatníctva. "Potom začala rozprávať, že má zle vydané, aby jej vrátila predavačka peniaze. No a z toho bol cirkus." Majiteľ s predavačkou si skutočne mysleli, že zle vypočítali výdaj a tak majiteľ odišiel dozadu kancelárie po päťstovku. Tento moment podvodníci využili.

Krádež v priamom prenose

V skúšaní zlatých šperkov a najmä - v odpútavaní pozornosti - teda pokračovali ďalej. Jednému z mužov sa napokon paletu plnú zlatých šperkov podarilo ukradnúť a na záberoch je vidieť, ako drzo to urobil. Zatiaľ, čo jeho komplici zamestnávali predavačku a bránili jej vo výhľade, prekročil malé dvierka a ukoristil paletu plnú cenného tovaru.

Škoda 13 tisíc eur

Po ďalších dvoch minútach všetci traja podarení zákazníci predajňu opustili. Jej majiteľ a predavačka si až po niekoľkých minútach všimli, že im zmizla spomínaná paleta. Po inventúre vyčíslili škodu na 13 tisíc eur. Hoci všetci traja páchatelia rozprávali po slovensky, nie je vylúčené, že boli inej národnosti. Policajti po nich stále pátrajú.

"Prosíme občanov o spoluprácu. Pátrame po asi 40-ročnej žene nižšej zavalitejšej postavy a dvoch mladších mužov. Všetci sú tmavšej pleti. Je veľmi pravdepodobné, že boli inej národnosti," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltányová. "Mohol to byť Albánec, Ukrajinec, Rumun, alebo skôr Bulhar," spomína si majiteľ.

Zlatníctvo_polícia_páska

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy