Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ďalšia smrť mamičky. Marike prišlo zle a zomrela
Zdielať na

Ďalšia smrť mamičky. Marike prišlo zle a zomrela

Mladá žena z Radzoviec neďaleko Fiľakova mala už len niekoľko dní do pôrodu. Náhle jej však prišlo zle a skončila v nemocnici. Tam však zomrela aj s nenarodeným dieťaťom. Celých sedem mesiacov sa k prípadu nikto oficiálne nevyjadril. Až teraz...

K tomuto veľmi komplikovanému prípadu sa ako prvý vyjadril Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. "Lekár neodoslal pacientku na hospitalizáciu včas aj napriek tomu, že išlo o pacientku s niekoľkými rizikovými faktormi," uviedla Radoslava Muchová.

Gynekológ sa bráni

Marika bola naposledy u gynekológa štyri dni pred svojou smrťou. Podľa úradu pre dohľad mala byť hospitalizovaná už vtedy. Gynekológ sa bráni, vraj pacientku v onen deň do nemocnice poslal. "Na vyšetrenie a na zváženie hospitalizácie," tvrdí ošetrujúci gynekológ.

Má o tom aj papier, avšak ten rodina spochybňuje. Gynekológ sa však bráni a zdôrazňuje, že medzi smrťou pacientky a poslednej návštevy u neho, prešli štyri dni.

Záchranári prišli bez lekára

Marike prišlo zle v piatok. Rodina privolala záchranárov, ktorí prvýkrát prišli bez lekára. O ôsmej sa dostali do nemocnice a o desiatej bola už budúca mamička mŕtva "Pozerali, sledovali, že čo vlastne je a tam tiež stratili dosť veľa času," hovorí brat zosnulej Mariky.

Rozhodne súd

Gynekológa, ktorý je dnes prešetrovaný políciou a niekoľkými úradmi súčasne mrzí, že žiadny úrad nerieši deň úmrtia pacientky, ale tie dni pred tým. Až súd rozhodne o tom, kto je zodpovedný za smrť matky a jej dieťaťa.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy