Polojasno
22°
Bratislava
Lekári chybovali. Zomrela rodička (†19) s dcérkou
Zdielať na

Lekári chybovali. Zomrela rodička (†19) s dcérkou

Po troch rokoch padli prvé obvinenia v prípade smrti mladej mamičky, ktorá umrela priamo v trnavskej nemocnici. Prípad sa stal počas epidémie vtáčej chrípky, ktorá zasiahla Slovensko ešte koncom roka 2009. Polícia ale vyšetrovanie tohto mimoriadne smutného prípadu stále neukončila.

Zomrela mamička, aj bábätko

Tento smutný prípad sa ťahá od roku 2009. Vtedy v novembri hospitalizovali v  trnavskej Fakultnej nemocnici mladú mamičku vo vysokom štádiu tehotenstva.

Do nemocnice ju prijali s horúčkami a silným kašľom krátko pred pôrodom. Štyri dni po hospitalizácii sa jej zdravotný stav rapídne zhoršil. Musela okamžite porodiť cisárskym rezom.

Dieťa však nezachránili. 19-ročná Adriana prišla o svoje dievčatko. Za niekoľko dní zomrela aj aj ona. Rodina sa rozhodla nemocnicu žalovať.

Lekárom hrozí 5 rokov väzenia

Vyšetrovanie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou neskôr preukázalo, že Adriana zomrela na infekciu spôsobenú vírusom prasacej chrípky.  

V týchto dňoch nastal v prípade posun. Policajti už obvinili lekárov, ktorí sa mali podpísať pod smrť mladej rodičky. Vyšetrovateľ ich obvinil pre ublíženie na zdraví. V prípade uznania viny im tak teraz hrozí až 5 ročný pobyt za mrežami.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy