Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Brutálni mladí vrahovia! Starenku (†76) udusili a okradli
Zdielať na

Brutálni mladí vrahovia! Starenku (†76) udusili a okradli

Mladíci, ktorí zavraždili 76-ročnú ženu z obce Pribeta, sa na okresnom súde v Nitre k svojmu brutálnemu činu priznali. Povedali však, že starú paniu zavraždiť nechceli, ale do jej domu prišli kradnúť. Obom hrozilo doživotie. Priznanie im pomohlo, aby za mrežami nestrávili zvyšok života.

Obžalovaní muži sa pred senátom rozplakali a vraveli, že im je veľmi ľúto, čo spôsobili. Na súde boli aj najbližší príbuzní nebohej, ktorí proces prežívali veľmi emotívne. Vraveli, že im nikdy nedokážu odpustiť a neveria ani ich ľútosti, ktorú podľa nich iba predstierajú.

Bol nadrogovaný

"Neverím absolútne, ani u jedného ani u druhého," tvrdí syn zavraždenej Vojtech Gátoshy. 24- ročný Csaba, ktorý je otcom štyroch detí sa priznal, že bol v osudný deň pod vplyvom prervitínu. 76- ročnú Valériu udusil v jej spálni a jeho kamarát Ladislav jej držal ruky, aby sa nemohla brániť. Potom jej z domu ukradli peniaze a cennosti.

"Obžalovaní boli uznaní zo zločinu vraždy v jednočinnom súbehu so zočinom porušovania domovej slobody," povedal hovorca Krajského súdu v Nitre Oliver Kolenčík.

Výsledok predpokladali

Ladislav, ktorý mal pri vražde iba napomáhať, má ísť do väzenia na takmer 23 rokov. Csaba, ktorý Valériu vlastnými rukami zavraždil, dostal nižší trest, na 21 rokov. Doteraz údajne žil usporiadaným rodinným životom. Pomohlo mu najmä to, že zatiaľ nebol súdne trestaný. "Predpokladali sme výsledok v takomto duchu, takže poradím sa s klientom a uvidíme ako ďalej," hovorí advokát Roman Foltín.

Obaja obžalovaní musia pozostalým uhradiť sumu 1420 eur. Je to časť peňazí, ktoré tvoria náklady na pohreb a zvyšok sú peniaze, ktoré ukradli pri vražde.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy