Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Strach známej topmodelky! Nebezpečné prenasledovanie pred súdom
Zdielať na

Strach známej topmodelky! Nebezpečné prenasledovanie pred súdom

BRATISLAVA / V Bratislave sa pred súdom prejednával jeden z prvých prípadov tzv. nebezpečného prenasledovania. Podľa zákona to už nie je priestupok, ale trestný čin. V tomto prípade mala byť na sociálnej sieti a cez telefón prenasledovaná známa slovenská topmodelka Martina Valková.

"Začal sa vyhrážať, že ublíži," povedala Martina Valková. Podľa Martininej výpovede, obžalovaný jej zhruba pred tromi rokmi, začal na sociálnej sieti vypisovať osobnejšie správy o sebe a navrhoval osobné stretnutie. Ona vraj vôbec nereagovala, no on sa nenechal odradiť ani ďalšie mesiace a roky.

Priateľovi chcel rozkopať rozkrok

"Dva roky písal na sociálnu sieť s tým, že sa chce stretávať a vyhľadával moju spoločnosť," pokračuje topmodelka. Neskôr začala mať už vážne obavy najmä vtedy, keď začal vytelefonúvať jej rodine. "Volal mamke, krstnej, tete. To už bolo neznesiteľné," hovorí Martina.

Pred Vianocami jej poslal dvakrát darčekové tašky s kvetmi, plyšákmi a ďalšími darčekmi. Odmietla ich, na čo reagoval listami, v ktorých sa mal vyhrážať pištoľou a rozkopaním rozkroku jej priateľovi. To už bolo priveľa a obrátila sa na políciu.

Obžalovaný sa odvolal

"Naozaj som nadobudla strach, pretože po meste behá veľa cvokov," tvrdí modelka. Rozsudok vo veci trestného činu nebezpečného prenasledovania bol už vynesený, no obžalovaný sa odvolal. "Bol odsúdený k trestu odňatia slobody na 6 mesiacov podmienečne. Odložilo sa to na skúšobnú dobu 2 rokov," hovorí JUDr. Róbert Bočkanič, právny zástupca poškodenej.

Potrebuje vyšetrenie

Obžalovaný na pojednávaní nevyvrátil ani jedno z tvrdení. Namiesto obhajoby sa usiloval vysvetľovať svoje pohnútky a osobné úvahy, ktoré však priamo s obvinením nesúviseli. Zrejme aj to bol dôvod, prečo súd napokon pojednávanie odročil s tým, že obžalovaný musí byť pred vypočutím svedkov psychologicky vyšetrený.

"Okresný prokurátor navrhol preskúmať obžalovaného zdravotný i duševný stav," tvrdí Róbert Bočkanič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy