Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Hľadaného mafiána zo Sicílie našli v Seredi. Obchodoval s kokaínom
Zdielať na

Hľadaného mafiána zo Sicílie našli v Seredi. Obchodoval s kokaínom

Člena sicílskeho drogového gangu zadržali policajti v jednej z bytoviek v Seredi v Galantskom okrese. Skrýval sa u priateľky. Na 52-ročného Antonia C. vydal sudca zo sicílskeho mesta Catania európsky zatýkací rozkaz pre podozrenie z účasti na obchodovaní s kokaínom...

Sicílčan sa skrýval na Slovensku

"Obvinený je z toho, že s ďalšími osobami zo Sicílie sa ešte v roku 2006 podieľal na nezákonnom dovoze kokaínu. Pri policajnej akcii vtedy talianski policajti zaistili drogy v množstve viac ako 3 700 kilogramov," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová. Antonio odišiel na Slovensko k priateľke, s ktorou sa zoznámil v Taliansku.

V byte jej príbuzných ho policajti vypátrali a zatkli. Zadržaný Talian skončil v policajnej cele, kde čaká na rozhodnutie súdu o vzatí do vydávacej väzby. Následne ho vydajú justičným orgánom Talianska, kde mu za drogovú kriminalitu hrozí dvadsaťročný trest!

O policajnom zásahu vedeli zrejme aj všetci susedia, v utorok sa však tvárili, akoby neboli doma. Zvonenie a klopanie ignorovali. "Ja nič neviem..." "Ja som niečo počula, ale nebudem o tom..." Krútili odmietavo hlavou.

História sa opakuje?

Meno Antonia Centaura sa nachádza aj na zozname zadržaných obchodníkov s drogami, ktorí úradovali v sicílskych provinciách Catania, Palermo či Gela. Antonino sa na Slovensku zdržiaval aj v minulosti, dva roky tu pracoval. Vtedy ho rovnako našla polícia a rovnako bol vydaný do Talianska. Súd ho však pre viaceré pochybenia napokon pustil na slobodu. Tak sa vrátil na Slovensko.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy