Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Díleri kolobežkári. Laboratórium si zriadili v garáži
Zdielať na

Díleri kolobežkári. Laboratórium si zriadili v garáži

To tu ešte nebolo! Polícia odhalila gang šiestich ľudí, ktorí sa živili výrobou a predajom vysoko kvalitného pervitínu. Tovar svojim zákazníkom rozvážali vskutku originálne - na kolobežkách!

Svojmu výnosnému rodinnému podniku sa venovali niekoľko rokov.
Laboratórium mali prakticky doma - v garáži, ktorú preventívne monitorovala kamera aj senzor pohybu. 

Výnimočná kvalita

Pervitín mal podľa kriminalistov výnimočnú kvalitu. Vyrábali ho dvaja zo šestice. Jeden z nich mal dokonca dlhodobé skúsenosti a takmer každodennou výrobou sa neustále zdokonaľoval. "Pri rozbore sme zistili, že sa jedná o veľmi kvalitnú drogu, ktorá obsahuje až 78 percent metamfetamínu. je to veľmi čistá droga, ktorá by sa dala ďalej riediť a urobiť sa z nej ďalšie dávky," uviedol Radovan Vojta z ostravskej polície.

Perfektne vyrobená garáž

Garáž, ktorá slúžila ako laboratórium, mali dokonale vybavenú a zabezpečenú. Keďže boli už v minulosti za výrobu drog odsúdení veľmi dobre poznali policajné praktiky. Organizátor a hlava celého biznisu potom, ako pervitín vyrobil všetko zariadenie ukryl do montážneho tunelu.

Díleri kolobežkári

Surovinu na výrobu kvalitnej drogy nakupovali v Poľsku. Práve ich lieky vraj obsahujú viac pseudoefedrínu. Jednu dávku predávali od 800  do tisíc českých korún. Zaujímavý mali aj spôsob predaja. Pervitín si klienti objednávali cez mobilný telefón a platili prevodom na účet, prípadne si tovar nechali poslať kuriérom. Iným ho členovia skupiny priviezli  priamo a to na kolobežke.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy