Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
So sestrou začal súložiť, keď mala 16. Chce požehnanie súdu...
Zdielať na

So sestrou začal súložiť, keď mala 16. Chce požehnanie súdu...

Mala len 16 rokov a s bratom, ktorého nikdy nevidela, sa po smrti matky veľmi zblížila. Napokon s ním splodila štyri deti. Za tento incest teraz už 35-ročného muža odsúdil nemecký súd na tri roky väzenia. Vo štvrtok napokon prehral aj boj o právo na spolužitie so sestrou. Euróspky súd pre ľudské práva dal za pravdu nemeckému súdu...

So sestrou začal žiť, keď mala 16

Patrick Stübling žil totiž od svojich troch rokov v detskom domove, kam bol poslaný pre otca násilníka závislého od alkoholu. Neskôr sa mu však po adopcii podarilo vypátrať biologickú matku a o sedem rokov mladšiu sestru Susan, s ktorou tesne po smrti matky začal v roku 2000 žiť. Už o rok sa im narodilo prvé dieťa. Dievča malo len 17 rokov.

Pár však súdy rozdelili a tri zo štyroch detí im odobrali. Susan pritom za mreže neputovala, lebo podľa psychiatrov trpí osobnostnou poruchou, vďaka ktorej za svoje činy vraj nie je plne zodpovedná.

Dve z detí sú handicapované

V Nemecku je sexuálny styk medzi príbuznými zakázaný, napríklad v Holandsku, Francúzsku a Španielsku nie. Nemecké súdy sa tiež opierali na všeobecne dokázaný fakt, že u detí splodených v takýchto partnerských zväzkoch panuje extrémne vysoké riziko, že budú trpieť fyzickými a duševnými postihnutiami.

Súrodenci pritom majú štyroch potomkov, z ktorých dvaja sú skutočne handicapovaní. Partneri argumentovali právom na súkromie aj tým, že takéto zdravotné riziko existuje aj u iných párov a súdy im spolužitie nezakazujú. ESĽP sa s týmto argumentom nestotožnil. Súrodenci a partneri tak majú zakázané spolu žiť.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy