Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Namerali šéfa dopravnej polície! Hnal sa rýchlosťou 153 km/h
Zdielať na

Namerali šéfa dopravnej polície! Hnal sa rýchlosťou 153 km/h

Zdroj: TV JOJ

Na jednej strane sa podieľal na poslednej novele zákona o cestnej doprave, na druhej zrejme pozabudol dvihnúť nohu z plynu. Riaditeľa odboru dopravnej polície Milana Hamara nameral totiž policajný radar. Na diaľnici D1 medzi Trnavou a Bratislavou sa hnal rýchlosťou 153 km/h, čím prekročil povolenú rýchlosť o 43 km/h! Informoval o tom denník Nový čas.

Hamar priznal rýchlu jazdu

Pri jazde na služobnom vozidle ešte 22. marca mal použiť aj výstražné znamenie, čo mu zákon umožňuje. "Samozrejme som mal na to súhlas nadriadeného," povedal Hamar. Zároveň uviedol, že na diaľnici sa začala tvoriť kolóna, načo "maják" vypol a sám zastavil pri policajnej hliadke, ktorá tam robila kontrolu.

Policajtom situáciu vysvetlil a predložil oprávnenie použiť výstražné znamenie. "Po zistení uvedených skutočností  bola kontrola vodiča zaevidovaná a vodič pokračoval v jazde, keďže sa priestupku nedopustil," potvrdila Novému času Hrášková. Šéf dopravných policajtov sa sám podľa vlastných slov snaží jazdiť bezpečne, a to aj pri plnení služobných povinností.

Fotografie vraj svedčia o niečom inom...

"Jazdil som so služobným vozidlom, s pripevneným zariadením s  prenosnými zvláštnymi výstražnými znameniami, teda s vozidlom s právom prednostnej jazdy. Oprávnenie na používanie takéhoto vozidla mám udelené, jazda bola preto v súlade so zákonom," zopakoval Hamar.

Podľa denníka Nový čas však policajné záznamy hovoria niečo iné. "Z fotodokumentácie, ktorá bola vyhotovená počas osobitnej kontroly, nevyplýva, že by vodič v čase, keď u neho policajti namerali prekročenie rýchlosti, používal zvláštne výstražné znamenie," povedala pre denník policajná hovorkyňa Hrášková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy