Oblačno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Prokurátor z Pezinka má po kariére. Opitý jazdil ako o preteky...
Zdielať na

Prokurátor z Pezinka má po kariére. Opitý jazdil ako o preteky...

Prokurátor z Pezinka si zničil svoju kariéru. Doplatil na alkohol a rýchlu jazdu v kritických úsekoch diaľnice D1! Policajná Kobra mu odmerala rýchlosť 162 kilometrov za hodinu a navyše nebol triezvy.

51-ročný Miroslav, radový prokurátor pezinskej prokuratúry, už neobžaluje z porušenia zákona nikoho. Je zbavený funkcie prokurátora. Tento najtvrdší discipinárny trest dostal za rýchlu jazdu pod vplyvom alkoholu. 30. júla 2011 ho na diaľnici D1 smerom z Trnavy do Bratislavy namerala diaľničná Kobra. Diaľnicou letel rýchlosťou 162 km/h, pre väčšiu bezpečnosť vodičov je tam pritom rýchlosť znížená na 110 km/h...

"Za porušenie predpisov v doprave a disciplinárne previnenie, ktorého sa dopustil porušením zákona o prokurátoroch a právnych čakateľoch prokuratúry bol zbavený výkonu funkcie prokurátora," vysvetľuje hovorkyňa GP SR Jana Tökölyová.

Rozhodnutie ešte nie je právoplatné...

Toto rozhodnutie pre pezinského prokurátora znamené absolútny koniec nielen jeho profesionálnej kariéry ako prokurátora, ale aj experta na právo. Jediné, čo ho teraz môže zachrániť, je odlišný názor súdov na jeho prípad. Hovorkyňa GP SR Tökölyová: "Rozhodnutie nie je právoplatné, o podanom opravnom prostriedku rozhodne príslušný súd."

Ponáhľal sa za dcérou, ktorá potrebovala pomoc

Napriek tomu, že všetko je na rozhodnutí súdu, prokurátor si už teraz talár prokurátora neoblečie. Je postavený mimo služby. Samotný prokurátor sa vlani v lete údajne ponáhľal na za svojou dcérou, ktorá náhle potrebovala jeho pomoc. Teraz je len krok o definitívnej straty svojho talára a všetkých sociálnych výhod, na ktoré mal ako prokurátor doteraz nárok.

Prokurátor_opitý_162 km/h

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy