Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Drastická smrť chlapčeka (†5). Náraz auta mu odtrhol hlavu
Zdielať na

Drastická smrť chlapčeka (†5). Náraz auta mu odtrhol hlavu

Mimoriadne drastickým spôsobom prišiel vo štvrtok dopoludnia o život iba 5-ročný chlapček. Zomrel pri dopravnej nehode, ktorá sa stala pri obci Jasov v Košickom okrese. Na ceste ho zrazil vodič Volkswagenu Golf.

Tragická nehoda sa odohrala len pár metrov od tunajšej rómskej osady. Náraz bol taký silný, že 5-ročný chlapček nemal žiadnu šancu prežiť. Chlapec pravdepodobne vybehol na cestu, keď doňho v plnej rýchlosti narazil vodič.

Hnev voči vodičovi neskrývali

Náraz mal mimoriadne šokujúce následky, chlapcovi totiž oddelil hlavu od telíčka. Okolo miesta strašnej udalosti sa okamžite zbehla celá osada. Obyvatelia boli však disciplinovaní a nesťažovali prácu policajtov. Svoj hnev voči vodičovi ale neskrývali. "Žiadame, aby ho obesili, alebo zabili, my to tak nenecháme!," žiadala radikálne riešenie babka obete.

Letel vraj 120 až 130 km/h

"Tu sme boli všetci vonku, keď sa to stalo. Prišlo to auto, šofér letel asi 120 - 130 km/h. Neviem vám presne povedať, akou rýchlosťou. Chlapca zrazil, jeho hlava šla tým smerom a telo priniesli sem," opisuje šokujúce okolnosti tragickej nehody ďalší z miestnych.

To, čo chlapček robil na ceste, nevedela ani jeho najbližšia rodina. "Išiel von a o päť minút, že vyšiel na cestu. My sme boli doma, sedeli sme, my nevieme nič," hovorí babka zrazeného chlapca.

Presné príčiny vyšetruje polícia

Presné príčiny nehody v týchto chvíľach vyšetruje polícia. Zatiaľ však k prípadu neposkytla konkrétne informácie. "Okolnosti tejto dopranej nehody sú predmetom vyšetrovania," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Košiciach Jana Mesárová.

Pri ceste chýba chodník

Miestni obyvatelia však z nehody vinia aj samosprávu. Pri ceste, ktorá vedie z osady do dediny, totiž chýba chodník. "My sa tiež bojíme o naše deti. Chodia do školy dva kilometre. Chodník tu však pre ne spravený nemáme," hovorí jeden z otcov.

To, či vodič išiel prirýchlo a či túto otrasnú nehodu naozaj zavinil, bude jasné až po ukončení vyšetrovania.

Autonehoda_smrť_chlapček_5 rokov

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy