Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Duo mestských policajtov - chytrákov. Pre 80 eur im hrozí basa...
Zdielať na

Duo mestských policajtov - chytrákov. Pre 80 eur im hrozí basa...

Dvaja mestskí policajti z Bratislavy si poriadne zavarili. Chceli si nelegálne zarobiť - z peňazí za dopravné priestupky si časť nechávali pre seba. Teraz majú pre pár eur zničenú kariéru a dokonca môžu ísť za mreže.

Vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii už dvoch mestských policajtov obvinil. Tí si totiž chceli privyrobiť na pokutách. Policajtom sa podarilo zistiť, že právomoc verejného činiteľa mali mestskí policajti zneužiť koncom februára v štyroch prípadoch.

Bez blokov, časť pokút si nechali

Hovorkyňa PPZ SR Denisa Baloghová vraví: "Pri objasňovaní priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky mali uložiť pokuty v rôznych výškach bez vystavenia pokutových blokov."

Vodiči nerešpektovali dopravné značky zákaz státia, zastavenia a zónu s dopravným obmedzením. Dvaja policajti sa tieto priestupky rozhodli riešiť a vodičov pokutovať. "Mestskí policajti vo veku 40 a 48 rokov uviedli v evidenciách len minimálnu časť sumy z uvedených pokút a zvyšnú časť peňazí si nechali," informuje hovorkyňa PPZ SR Denisa Baloghová.

Získali 80 eur, hrozí im 4 až 10 rokov

Policajti takto pokutovali minimálne štyroch vodičov. Obohatili sa tak o 80 eur. "Tento prípad sa nám podarilo odhaliť v spolupráci s odbornými útvarmi policajného zboru. Obaja budú riešení v zmysle všeobecno-záväzných právnych predpisov," vraví hovorca MSP BA Peter Pleva.

Vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii ich obvinil zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. Mestským policajtom tak hrozí 4 až 10 rokov za mrežami. Stíhajú ich na slobode.

Mestskí_policajti_auto_papuča

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy