Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V Bratislave vypukol obrovský požiar, dym zasiahol aj ubytovňu
Zdielať na

V Bratislave vypukol obrovský požiar, dym zasiahol aj ubytovňu

Zdroj: SITA

V utorok podvečer vypukol v hlavnom meste rozsiahly požiar. Na Starej Vajnorskej ceste zasahovalo niekoľko desiatok hasičov, požiar zachvátil sklady, podľa našich informácií hustý dym zahalil aj ubytovňu pre sociálne slabších. Príčina požiaru zatiaľ nie je jasná. Ošetrení boli štyria ľudia, ďalších niekoľko desiatok museli z miesta evakuovať.

Niekoľkometrové plamene a dym v ubytovni

"Požiar vypukol krátko po osemnástej hodine a zachvátil v podstate na Starej Vajnorskej ceste veľkosklady textílií či farieb. Dym z požiaru sa však vovalil aj do blízkej ubytovne a dokonca aj do neďalekého hotela. Ubytovňu museli okamžite evakuovať," informovala reportérka KRIMI Silvia Mračnová, ktorá je momentálne na mieste.

"V čase vypuknutia siahali plamene do výšky niekoľko metrov, teraz je to tu poriadne zadymené. Zasahuje asi päťdesiatka hasičov a 14 hasičských vozov aj policajti, ktorí zabezpečili miesto.

Štyria ľudia museli byť ošetrení

Oheň je už zabezpečený a uhasený, hasiči však ostávajú na mieste a zvyšky požiaru dohášajú. Snažia sa tiež zistiť jeho príčiny. Záchranári nám potvrdili, že ošetrili štyroch ľudí, ktorí sa nadýchali nebezpečných splodín, previezli ich na kompletné vyšetrenie do nemocnice. Pre ďalších ľudí z ubytovne tu bol pristavený autobus, previezť by ich mali do budovy školy, kde majú prespať."

Ulica od Tuhovskej po Bojnickú je pre odstraňovanie následkov požiaru uzavertá na nevyhnutný čas, informovala aj bratislavská policajná hovorkyňa hovorkyňa Tatiana Kurucová. Na mieste zasahovalo 53 hasičov a 14 hasičských vozidiel. Hasiči ostávajú na mieste celú noc, aby budovy skladov zabezpečili.

Viac informácií a zábery požiaru si pozrite aj v zajtrajšom spravodajstve TV JOJ!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy