Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pri požiari pekárne sa hasič prepadol z horiacej strechy do plameňov
Zdielať na

Pri požiari pekárne sa hasič prepadol z horiacej strechy do plameňov

Dramatické momenty prežili hasiči pri zásahu v Nacinej Vsi. Museli totiž zachraňovať svojho kolegu, ktorý sa pri hasení požiaru na streche pekárne prepadol rovno do plameňov.

Pekáreň v Nacinej Vsi začala horieť počas plnej prevádzky. V tom čase sa v nej počas nočnej prevádzky nachádzalo 6 osôb a všetci museli byť evakuovaní. Požiar prevdepodobne vznikol pri linke na výrobu rožkov. "Začala horieť pec, ale vôbec neviem prečo. S kolegom sme požiar hasili, ale už sa to jednoducho nedalo, " tvrdí Miroslav, jeden zo zamestnancov pekárne. 

V ohrození aj stroje za 3 milióny eur

Z horiacej pekárne mohli plamene preskočiť aj na strechu budovy poľnohospodárskeho družstva. Jeho zamestnanci sa báli o stroje, ktoré radšej premiestnili mimo dosahu ohňa. "Je tu technika za 3 milióny eur. Keby sme o tieto stroje prišli teraz pred začiatkom sezóny, tak to by bola pre nás katastrofa," hovorí Diego Roda, majiteľ poľnohospodárskeho družstva.

Požiarnici museli ratovať kolegu

Zásah hasičov bol mimoriadne komplikovaný. Pri likvidácii požiaru sa zrazu pod jedným z nich zrútila strecha a on spadol priamo do plameňov. "Išiel na strechu a prepadol sa! Vyšľahli plamene, ale hasiči ho rýchlo vytiahli" konštatuje svedok drámy. "Vytrhol som dvere a podarilo sa mi ho vytiahnúť von. Mal popálené prsty a nadýchal sa splodín, " hovorí veliteľ zásahu Peter Ebský. V takejto situácii rozhodovali o živote ohrozeného hasiča sekundy! "Odviezla ho rýchla lekárska pomoc a vyzerá to tak, že bude v poriadku," dodáva Peter Ebský.

 

Dramatické momenty prežili hasiči pri zásahu v Nacinej Vsi. Museli totiž zachraňovať svojho kolegu, ktorý sa pri hasení požiaru na streche pekárne  prepadol rovno do plameňov.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy