Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Hasiči celú noc zachraňovali neposlušné kozľa
Zdielať na

Hasiči celú noc zachraňovali neposlušné kozľa

Kuriózny zásah majú za sebou dobrovoľní hasiči v Slovenskej Ľupči. Do šachty v jednej záhrade spadlo asi polročné kozliatko.

Pred zvedavými pohľadmi ľudí sa skrylo do kanálovej rúry. Zostalo v nej takmer celú noc, vytiahnuť sa ho podarilo až dnes nadránom. Asi polročné kozliatko ľudia začuli z ulice, no vybrať si ho netrúfal nikto.

Na jeho záchranu sa podujali miestni hasiči. Kozľa sa však pred nimi skrylo do 50 metrov dlhej kanálovej rúry. Tentoraz bola hasičská technika úplne zbytočná, na vylákanie museli použiť vlastnú fantáziu.

Kozľaťu sa v kanáli zrejme páčilo a vylákať sa nedalo. Nezabralo dokonca ani seno, ktoré hasiči do šachty položili. Nepomohli ani hlasné zvuky trúby, či nahrávka zvieracích zvukov. Kozľa akoby sa s hasičmi hralo na skrývačku, na chvíľu sa síce ukázalo, no opäť sa skrylo späť do rúry.

Do šachty napokon zliezol aj jeden z hasičov. K zvieraťu sa snažil doplaziť. Rúra však bola príliš dlhá a úzka a na kozľa nedosiahol. Mláďa nakoniec v šachte strávilo celú noc. Jeho majiteľ nemohol ani poriadne spať a tak sa nadránom k šachte vrátil. Vyhladnuté kozliatko vylákal z rúry na seno a sám ho zo šachty vytiahol von.

Neposedné mláďa sa ihneď rozbehlo preč a cez otvorené vrátka vybehlo na ulicu. Majiteľovi neostávalo iné, len za kozľaťom bežať, tentoraz do susedovej záhrady.

Zdielať na

Najčítanejšie správy