Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Hasič zachránil život žene, ktorá ho vytiahla v detstve z plameňov
Zdielať na
Zahraničie

Hasič zachránil život žene, ktorá ho vytiahla v detstve z plameňov

Zdroj: TASR/Natacha Pisarenko

Dnes je hasičom a žene poskytol rýchlu a odbornú pomoc

Podľa denníka Maariv mal Danny Shemesh desať rokov, keď skladisko na dvore rodičovského domu, v ktorom sa nachádzal, zachvátil požiar. Jeho suseda Miriam Dinerová začula zúfalé volanie o pomoc mladého chlapca, vtrhla do skladu a pomocou mokrej utierky priloženej k jeho tvári vyslobodila dieťa z plameňov.

Shemesh, teraz už ako dôstojník hasičského oddielu v strednom Izraeli, v piatok v službe zdvihol telefonát a z adresy volajúceho zistil, že život Miriam a jej manžela je v ohrození.

"Dom bol úplne zahalený dymom. Nariadil som požiarnikom, aby prerazili dvere, ale medzitým som zistil, že už nemožno čakať a rozbil som okno na spálni. Avraham (manžel) bol stále na nohách, tak som ho vyviedol von, ale Miriam už bola v bezvedomí. V poslednej chvíli som vnikol do izby a dostal ju von," povedal záchranca pre Maariv.

"Každodenne zachraňujeme životy, ale tentoraz som vďaka Bohu mal príležitosť zachrániť život žene, bez ktorej by som už nebol medzi živými," povedal Shemesh reportérom v nemocnici, kde navštívil Miriam, ktorá sa stále nachádzala v ťažkom zdravotnom stave.  

Zdielať na

Najčítanejšie správy