Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Policajná naháňačka: Varovné výstrely, donucovacie prostriedky!
Zdielať na

Policajná naháňačka: Varovné výstrely, donucovacie prostriedky!

Až varovné výstrely zastavili páchateľa, ktorý unikal policajtom. Na Pezinskej Babe mu zablokovali auto, ktoré prenasledovali od Malaciek. Vodič totiž odmietal zastaviť a jazdil z pruhu do pruhu.

Bratislavskí policajti volkswagen, ťahajúci za sebou ďalšie auto, spozorovali v Malackách a vodičovi sa rozhodli skontrolovať doklady. Keď mu dávali znamenia, aby zastavil, nereagoval a v jazde pokračoval ďalej. Policajti ho teda chceli predísť. Ani to sa im však nepodarilo, kedže im vošiel do jazdného pruhu!

Z pruhu do pruhu, na červenú

Takýmto spôsobom pokračovali až do Perneku. Napriek tomu, že mal muž policajtov za sebou, prešiel na červenú a smeroval na Pezinskú babu. "Vzhľadom na charakter jazdy vodiča, zatarasili ďalšie policajné hliadky vozovku v smere od Pezinka," informuje František Peczár, hovorca KR PZ Bratislava.

Utekal, kládol odpor

Práve po zjazde z Pezinskej baby sa už teda ďalej nedostal. Po tom, ako vodič auto odstavil, dal sa na útek. Policajti ho však zadržali. Vozidlo, ktoré mal na nákladnej plošine, bolo zrejme ukradnuté.

39-ročný Pezinčan prestal utekať až potom, čo policajti vystrelili tri varovné rany do vzduchu. Pri zadržaní kládol odpor, a preto museli použiť donucovacie prostriedky. František Peczár: "39-ročný Pezinčan unikal pred policajtami na motorovom vozidle, ktorého evidenčné čísla boli pridelené inému vozidlu."

Kradnuté auto, šofér bez vodičáku...

Prepravovaný Volkswagen Turan bol podľa našich informácií ukradnutý z parkoviska v Bratislave. Chýbalo v ňom rádio a zlodeji prestrihli káble. S autom nemohli odísť, pretože bola nefunkčná spojka. Majiteľ o krádeži nič nevedel. Podľa našich informácií zadržaný Pezinčan je pre policajtov dobre známy a údajne patrí k skupine autičkárov.

"Muž je okrem iného podozrivý aj z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia, keďže mu bol minulý rok uložený zákaz viesť motorové vozidlá po dobu 24 mesiacov," hovorí hovorca KR PZ Bratislava František Peczár.

Policajná_naháňačka_Pezinská_Baba

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy