Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Po úderoch sekerou granát explodoval. Chlapcovi poškodil zrak
Zdielať na

Po úderoch sekerou granát explodoval. Chlapcovi poškodil zrak

Iba 9-ročný chlapec sa na dvore svojho domu hral s ostrým granátom. Je skutočne zázrakom, že prežil následný výbuch, ktorý počula celá obec. Podľa svedkov sa ho vraj pokúšal otvoriť sekerou, na čo ho mal nahovoriť iný chlapec z dediny.

Dvaja kamaráti sa spokojne hrali na dvore až do chvíle, kým Erik nezobral do ruky sekeru... "Dievča zrazu pribehlo, vraj, babo,  Erik oko nemá!" hovorí chlapcova babka Ružena Surmajová.

Granát po úderoch explodoval

9- ročný Erik a jeho o päť rokov starší sused totiž našli na dvore neznámy predmet. Zrejme detská zvedavosť prinútila chlapčeka sekerou po munícii búchať. Tá vzápätí explodovala. "To bola taká rana, ako z dela," tvrdí dedko Alexander Surmaj "Maloletý chlapec utrpel poranenie ľavého oka v dôsledku výbuchu neznámej munície, po ktorej udieral sekerou," opisuje dramatické momenty hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Karnišová.

Naviedol ho starší kamarát?

Starý otec je presvedčený, že na takéto nebezpečné huncútstvo ho nahovoril starší kamarát: "Ale on vedel, že to vybuchne,  keď si zapchal uši a utekal preč!" 14-ročný mladík sa skutočne cíti za nešťastnú udalosť  zodpovedný. "Už sa niekde schoval. Utiekol lebo sa bojí, že ho zoberú a že ho zbijem," dodáva Alexander Surmaj.

Výbuch chlapcovi poškodil oko

Zakrvavené dieťa starí rodičia odviezli po výbuchu do humenskej nemocnice Jeho stav bol ale natoľko vážny, že ho museli previezť do Fakultnej nemocnice v Prešove. "Pacient je hospitalizovaný na klinike pediatrie. Absolvoval operačný zákrok ľavého oka, ktoré je vážne poškodené," konštatuje hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Prešove Renáta Koziaková. "Malý si stále myslí, že oko má," dodáva dedko zraneného chlapca Alexander Surmaj .

Humenský policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Po úderoch sekerou ganát vybuchol

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy