Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Výbuch benzínky odvrátil pumpár-hrdina
Zdielať na

Výbuch benzínky odvrátil pumpár-hrdina

Uhasil horiace auto, ktoré vzbĺklo priamo na čerpacej stanici

Oheň tesne pri tankovacom stojane našťastie zbadal predavač na pumpe: "Veľký výbuch a potom sme už videli, že horí," opísal predavač z pumpy Zoltán Tóth.

Keď zaznel výbuch, pumpár za sekundu zhodnotil situáciu, siahol po hasiacom prístroji a okamžite začal pomáhať: "Toľko bolo, že bolo treba hasiť. To bolo všetko," dodáva pumpár, ktorý sa podľa vlastných slov, sám nevie prečo, ale nezľakol.

Oheň vypukol pri benzínovej nádrži škodovky, ktorá mohla kedykoľvek vybuchnúť. Ak by sa oheň nezastavil včas, následky by mohli byť fatálne.

"Bravúrne zasiahol, priamo tam vstrekol hasiaci prístroj, kde bolo nutné," pochválil okamžitú reakciu pána Zoltána profesionálny hasič Ján Mravík z HAZZ Lučenec a dodal: "Nečakal proste na to, aby sa požiar rozšíril do väčších rozsahov. Bolo to hodné profesionála."

Zoltán Tóth hovorí, že aj v minulosti hasil horiace auto. A okrem toho zachránil dvoch topiacich sa ľudí. A po tejto akcii si na svoje konto môže pripísať zachránenú škodovku a benzínku. Škodovka je na tom pomerne dobre, možno že sa onedlho opraví a opäť bude jazdiť po fiľakovských cestách.

Zdielať na

Najčítanejšie správy