Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Granát pred ambasádou v Bratislave! Zasahovať museli pyrotechnici
Zdielať na

Granát pred ambasádou v Bratislave! Zasahovať museli pyrotechnici

Bratislavskí policajti v skorých ranných hodinách uzavreli okolie nemeckého veľvyslanectva na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Dostali hlásenie, že sa tam našiel nevybuchnutý granát, ktorý ležal na parkovisku. Okrem policajtov prišiel aj nemecký veľvyslanec. Napokon sa ukázalo, že nie je granát ako granát...

Granát na parkovisku pred veľvyslanectvom

Podľa našich informácií si granát na parkovisku pred nemeckou ambasádou všimol náhodný okoloidúci. Najskôr kontaktovali policajtov na ambasáde, následne mestskú aj štátnu políciu. Celé Hviezdoslavovo námestie ostalo uzavreté jeden a pol hodiny.

Na miesto dorazili policajní pyrotechnici, pozrieť si ručný granát prišiel aj nemecký veľvyslanec. Podľa neho granát dotyčný páchateľ neumiestnil na parkovisko s cieľom atakovať nemecké veľvyslanectvo.

Išlo o provokáciu?

Policajti však nechceli nič podceniť a pre istotu skontrolovali aj priestory pred samotnou ambasádou. Zaistený predmet bude podrobený expertíznemu skúmaniu. Išlo totiž nie o skutočný granát, ale len jeho atrapu. Nie je tiež vylúčené, že išlo o provokáciu.

"Vyšetrovateľ policajného zboru začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania v súbehu so zločinom všeobecného ohrozenia v štádiu pokusu," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

Bratislava_nevybuchnutý granát_Nemecké veľvyslenctvo_uzavretá ulica

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy