Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zlodej či obeť? Matúš tvrdí, že ho policajti bili
Zdielať na

Zlodej či obeť? Matúš tvrdí, že ho policajti bili

V Topoľčiankach vykradli cukráreň. Policajti vtedy vypátrali dvoch podozrivých chlapcov, ktorí sa aj priznali. Teraz ale jeden z chlapcov podal trestné oznámenie na policajtov. Vraví, že pri jeho vypočúvaní postupovali voči nemu príliš tvrdo a priznanie z neho doslova vymlátili.

Vraj ho bili, musel k lekárovi

Chlapcov vypočúvali na policajnej stanici. Ku krádeži sa vtedy priznali v zápisnici. Dnes ale vravia, že toto priznanie bolo vynútené násilím a údajne dostali od policajtov poriadnu bitku.

Matúš vraví, že z toho, čo na stanici zažil, má doteraz psychickú traumu a nemôže spávať. Vraví dokonca, že od tohto výsluchu schudol niekoľko kíl. Krátko potom, ako ho prepustili zo stanice, išiel na vyšetrenie k lekárovi. Lekársku správu chce použiť ako dôkaz proti policajtom, ktorí viedli jeho výsluch.

Matúš predával cigarety

"Podnet z porušenia zákona sme postúpili inšpekcii ministerstva vnútra. Akonáhle budene disponovať výsledkami vyšetrovania, budeme vo veci ďalej konať," vysvetľuje nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Policajti mali dostať informáciu, že Matúš predáva cigarety z vykradnutej cukrárne. Údajne u neho niekoľko škatuliek aj našli. V rovnakom čase sa v okolí stalo viacero vlámačiek. Preto ho zrejme podozrievali, že sa podieľal aj na nich.

Matúš_mali ho zbiť_policajti_konkrétny prípad

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy