Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Šteniatka našiel vyhodené v mraze! Primrzli k chodníku...
Zdielať na

Šteniatka našiel vyhodené v mraze! Primrzli k chodníku...

Neuveriteľne surovým spôsobom sa zatiaľ neznámy páchateľ zbavil malých šteniatok. Vo veľkom mraze ich vyhodil ku kontajneru, kde ich smetiari našli primrznuté k zemi. S niečím takým sa ešte nikdy nestretli. Na mieste bola aj reportérka Eliška Prečová.

Šteniatka sa po "prebudení" báli

"Prilepené, dve tu, tri tam. Úplne mali srieň na kožuchu... To musel byť niekto zlý," komentuje svoj nález smetiar Ľubomír. 5 chlpatých guľôčok totiž našiel apaticky ležať pred kontajnerom. Zrejme tu strávili hodiny v ukrutnom mraze a vraj sa takmer už ani nehýbali.

Rýchlo ich preto vzal do domu, kde sa smetiari prezliekajú a prikúril v piecke. Našťastie sa v zvieratkách prejavili známky života. Dokonca sa začali schovávať pred akýmkoľvek človekom, mali asi obrovský strach. "Chcel by som, aby sa dostali do dobrých rúk," želá si Ľubomír.

Mráz nebezpečný aj pre dospelé psy

Podľa veterinára musia byť šteňatá do dvoch mesiacov v teple doma, nemajú totiž ešte vyvinutú termoreguláciu. A rovnako aj dospelé psy by nemali byť 24 hodín stále vonku na reťazi.

Mráz a hlboký sneh komplikuje život aj divým zvieratám. Rieka Orava je z veľkej miery pokrytá ľadom. Keď sa chcú zvieratá napiť, môže sa im stať osudnou. Ľad sa totiž môže preboriť, ako sa stalo jednej jelenici...

TV JOJ

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy