Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bežná prax na východe? Húfne tu miznú psy...
Zdielať na

Bežná prax na východe? Húfne tu miznú psy...

Na východnom Slovensku sa v ostatných rokoch strácajú psy a to dokonca aj tie, ktoré majú svojich majiteľov. Aj divák Jojky pred niekoľkými dňami prišiel o svoje zviera. Tvrdí, že mu ho vzala firma, ktorá odchytáva túlavé psy. Aký je ich ďalší osud - to nikto nevie.

Nelegálne odchyty psov

Pánovi Tandlichovi zobrali jeho kokršpaniela priamo pred jeho očami. Keď sa vracal z obchodu, pes ho čakal pred bránou domu. "Prifrčal v rýchlosti červený Picup, otvorili sa dvere, schmatol toho kokršpaniela Benyho, šmaril jak špinavú bielizeň a v rýchlosti o 180 stupňov sa otočil a škrýpotom kolies uháňal ďalej," hovorí pán Tandlich.

Zúfalý majiteľ sa okamžite snažil vypátrať, kam psa  odviezli. No ani po týždni sa mu ho nepodarilo nájsť. "Ja som volal do celého Slovensko, stredné Slovensko, známu do útulku v Košiciach, nikto nič nevie," smutne dodáva.

Pán Tóth je známa firma

"Pán Tóth už niekoľko rokov, minimálne 6, 7 rokov vykonáva nelegálne odchyty, bez toho, aby, aby mal platnú licenciu, bez toho, aby mal karanténu pre psy, ktorá je zo zákona daná a bez toho, aby sme sa dozvedeli, kde tí odchytení, a to už je na stovky z celého Slovenska, kde tí psi skončili," tvrdí Romana Šerfelová.

To, či firma skutočne vykonáva odchyty bez povolenia, zisťovala naša reportérka Janette Rákošová aj na regionálnej veterinárnej správe. Tam potvrdili, že firma nespĺňa podmienky platnej veterinárnej legislatívy.

Majiteľ firmy, ktorá odchyty vykonáva, odmietol s televízou JOJ komunikovať. Jojke sa s ním nepodarilo hovoriť ani telefonicky, ani osobne. Pán Tandlich sa rozhodol, že celú vec bude riešiť na polícii. To, či však ešte niekedy svojho psa nájde, nie je isté.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy