Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Z košického azylu zmizla vlčica Mimi! Pomôžte ju nájsť
Zdielať na

Z košického azylu zmizla vlčica Mimi! Pomôžte ju nájsť

Zdroj: tvojenoviny

V piatok 3. februára zmizla vo večerných hodinách z košického azylu za záhadných okolností 4-ročná fenka Mimi. Ide o kríženca nemeckého ovčiaka a vlka, no je menšia než zvyčajní ovčiaci. V azyle bola v dočasnej opatere z útulku. Mimi má psychickú poruchu - niečo ako autizmus, čiže vlastný svet a z dvora zmizla ako jediná. Majitelia prosia ľudí o pomoc...

V čase, keď Mimi zmizla, bolo vo dvore ďalších 10 psov. Dokonca v domčeku na pozemku boli ľudia, ale nič zvláštne nebolo počuť. Mimi sa vie orientovať podľa čuchu, no dokáže sa vrátiť presne po tej istej ceste späť.

Fenka je autistka, alergička a cudzích sa bojí...

Okolie majitelia azylu prešli už niekoľkokrát so psami aj bez nich. Mimi je takisto ťažká alergička, sama si však potravu nájsť nevie. Vie, čo sa naučila odpozorovaním ostatných psov. Je tiež pravdepodobné, že sa bude točiť okolo vlastnej osi či bežať bez zastávky.

K cudzím by neprišla, bojí sa. Aj napriek jej poruchám nie je agresívna a neublíži. Pri odchyte ale budete potrebovať veľké šťastie. Jej útek pokladajú ľudia z azylu za nemožný, keďže tak zložitú činnosť by nezvládla bez toho, aby ju to niekto naučil.

Ak by ju niekto videl, kedykoľvek kdekoľvek, neváhajte volať na tel.č. 0944 915 097!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy