Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Šťastný starosta! Opitý vrazil do policajtov, pykať nebude
Zdielať na

Šťastný starosta! Opitý vrazil do policajtov, pykať nebude

Starosta Žehne v okrese Prešov má dôvod na radosť. Ešte pred Vianocami pod vplyvom alkoholu nabúral do policajtov a teraz vďaka prešovskému prokurátorovi vyviazol bez trestu. Šťastena mu priala aj po nehode. Kým niektorí opití vodiči okúsili celu policajného zaistenia, pán starosta sa išiel pokojne vyspať domov!

Dovidenia, ďakujem...

Šťastie, alebo? Len prednedávnom sme vás informovali o nehode, ktorú spôsobil starosta Žehne Andrej Lazor. Nielenže vrazil rovno do policajného auta, ale mu namerali aj takmer dve promile alkoholu v krvi! Na jeho predných dverách je doteraz pamiatka zo zrážky. Viac si o prípade môžete prečítať TU!

Na otázku, či necíti za čin zodpovednosť, odpovedal: "Dovidenia, ďakujem... Koniec. Nenatáčajte zbytočne." Nafúkať nad jedno promile je totiž už trestný čin, no tento opitý verejný činiteľ má zrejme viac šťastia ako rozumu. Nielenže sa vyhol cele policajného zaistenia, ale aj stíhania!

Ani do väzenia, ani trestné stíhanie

Kto tak rozhodol? Podľa polície prokurátor, podľa prokuratúry polícia. "Zo spisu je zrejmé, že zo zadržania bol prepustený orgánmi polície," tvrdí hovorca prešovskej prokuratúry Marián Spišák. "Prokurátor nedal súhlas na umiestnenie obvineného do cely policajného zaistenia," povedal zase prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Ľudia v dedine sú pobúrení. Podľa nich si už od prvej chvíle ťažkú hlavu z nehody nerobil. "Od ľudí som počula, že on si to bude vedieť vybaviť..." Starosta je však aj predsedom poľovníckeho združenia a tunajším verejným tajomstvom je, že si na poľovačky pozýval aj vplyvných známych. "Posledný bol podľa ľudí aj nejaký prokurátor."

Čo zachránilo opitého starostu?

No a zakiaľ sa všetko na križovatke, kde sa nehoda odohrala, začalo, tam sa to aj skončí. Polícia prípad uzavrela a dala návrh na podanie obžaloby, no zasiahol prokurátor. "Po preskúmaní spisového materiálu rozhodol o podmienečnom zastavení trestného stíhania... Doposiaľ viedol riadny život pracujúceho človeka." Pán starosta totiž podľa prokurátora splnil zákonné podmienky. Priznal sa a škody uhradila poisťovňa. A vedie riadny život...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy