Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kaliňák a jeho nedokonalý svet
Zdielať na

Kaliňák a jeho nedokonalý svet

Zdroj: SITA

Keby žil Robert Kaliňák v dokonalom svete, nezadržali by jeho ľudia alžírskeho sobášneho podvodníka len tak niekde v rómskej osade. V ideálnom svete by v tej rómskej osade stála synagóga a fanatický Alžírčan by v nej obracal Rómov na radikálny islam. A bol by gej.

Bolo by naozaj zaujímavé vedieť, ako budú slovenské orgány dokazovať, že svadba Alžírčana s Rómkou zo Smižian bola čisto účelová. Evidentne totiž mali snahu žiť spolu. Niežeby účelové sobáše nešengenských cudzincov so slovenskými občanmi boli nejakou raritou. Len aj v tomto prípade platí prezumpcia neviny. Dokonca aj pre moslimov a Rómov.

A hoci to vyzerá tak, že nešťastní mladomanželia žijú a pracujú v Nemecku a do Smižian sa prišli iba zosobášiť, existuje šanca aj na to, že ženích sa zdržiava na území Európskej únie nelegálne. Ak pri sebe nemá doklady, je veru povinný strpieť aj trochu tej policajnej buze... oné... šikany, ktorá jeho status overí. No nedá sa neopýtať, ako ho mohli bez vierohodných dokladov o totožnosti zosobášiť? A je ten sobáš vôbec platný? A keby aj nebol, čo z toho vyplýva? Že kto sa účelovo zosobáši pre slovenské občianstvo, je nebezpečný terorista?

Jedným z možných odkazov Kaliňákovej tlačovky je totiž aj hysterický výkrik - islamskí teroristi sa nám už paktujú s Cigánmi!

Pre spravodlivosť treba priznať, že nie je nemožné byť ku Kaliňákovi aj trochu empatickým. Len si skúste predstaviť paranoju, ktorú by si navzájom mohli prikrmovať minister vnútra s manželkou, ktorá si väčšinu kariéry odkrútila v tajných službách, a nie práve ako sekretárka. Čo samozrejme neznamená, že tú paranoju majú a piplú si ju do krásy, ale nie je ťažké predstaviť si, ako by sa asi cítili, keby ju mali. To by ich mohol Arab v rómskej osade naozaj úprimne vydesiť.

Pre občana je ale predsa len príjemnejšie pomyslenie, že členovia jeho múdrej vlády nazerajú na svet racionálne a rozhodujú sa s chladnou hlavou, na základe faktov.

Za normálnych okolností, keby sa ukázalo, že v Smižanoch prebýva Alžírčan bez legálneho pobytu, vypoklonkovali by ho z územia Únie vo všetkej tichosti. Rozumný líder, ktorý by mal snahu upokojiť vášne, by to urobil diskrétne, aby nevznikala panika a strachom zmagorení ľudia nezačali hľadať teroristov ešte aj medzi Rómami.

O nič menej racionálny kalkul však hovorí, že v marci sú voľby. A Smeru sa, vďaka migračnej kríze a teroristickým útokom, rysuje šanca aj na ústavnú väčšinu. Ak zostane dosť strán mimo parlamentu, mohlo by sa podariť. No nestačí v ľuďoch len udržiavať pocit ohrozenia. Je nutné ho stupňovať, a hlavne im aj ukázať, že táto vláda ich dokáže ochrániť.

Keby žil Kaliňák v ideálnom svete, v rómskych osadách by práve rástli mešity a Mučeníci Rómskeho Džihádu by sa na youtube vyhrážali samovražednými atentátmi v Bratislave. Lenže Kaliho svet nie je dokonalý. Čo si sám neurobí, to nemá.